Barbara Dallosová Samospráva

Mestské zastupiteľstvo má novú komisiu: Riešiť má aj sťažnosti na primátora či poslancov

Na vybavovanie sťažností na primátora, mestských poslancov či hlavného kontrolóra mesta žiarska radnica zriadila špeciánu komisiu. Kto v nej bude sedieť?

Ilustračný obrázok k článku Mestské zastupiteľstvo má novú komisiu: Riešiť má aj sťažnosti na primátora či poslancov
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zo zákona môže Mestské zastupiteľstvo zriaďovať komisie ako svoje poradné či kontrolné orgány, pričom ich úlohy a zloženie si vymedzuje samo zastupiteľstvo. V súčasnosti pri MsZ funguje celkom deväť stálych komisií. Rozhodnutím poslancov na júnovom rokovaní (29.6.) sa ich počet zaokrúhlil na desať.

Úlohou novej komisie s názvom Komisia pre riešenie sťažností na primátora, poslanca mestského zastupiteľstva a hlavného kontrolóra mesta je vybavovanie a prešetrovanie sťažností proti samosprávnej činnosti orgánov a zamestnancov mesta.

,,Nakoľko mestské zastupiteľstvo nemá zriadenú osobitnú komisiu, ktorá by bolo príslušná na prešetrovanie a vybavovanie sťažností v oblasti samosprávnej činnosti, podaných voči primátorovi mesta, poslancovi mestského zastupiteľstva a hlavnému kontrolórovi mesta, je potrebné takúto komisiu zriadiť," píše sa v dôvodovej správe predloženého materiálu.

Návrh bol schválený väčšinou hlasov prítomných poslancov. V novej komisii budú sedieť i niektorí z ich radov. Predsedkyňou komisie je poslankyňa Anna Líšková, členmi sú: Mária Biesová, Norbert Nagy, Gabriela Hajdoniová, Helena Tužinská a Adrián Líška. Miesto tajomníčky komisie bude prislúchať Martine Klacek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM