Samospráva

Mestskí policajti oprašujú bicykle: Takto chcú kontrolovať aj nedostupné miesta

Žiarski mestskí policajti sa rozhodli, že opäť zavedú cyklohliadky. Strážcov zákona na bicykloch by mali Žiarčania v uliciach mesta stretnúť už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti oprašujú bicykle: Takto chcú kontrolovať aj nedostupné miesta
Zdroj: TASR

Náčelník Mestskej polície (MsP) Róbert Šiška uviedol, že sa tak stane hneď, ako im to počasie dovolí.

Cyklohliadky nie sú v meste novinkou, pôsobili tu aj v rokoch 2008 až 2009. Mestskí policajti mali v tom čase k dispozícii dva služobné bicykle, avšak po znižovaní personálnych stavov museli nakoniec od takýchto hliadok upustiť. „Nedokázali sme na takúto činnosť postaviť hliadku,“ zhodnotil Šiška.

Pozrite si celý rozhovopr s náčelníkom vo videu!

Keďže sa takýto spôsob dohliadania nad verejným poriadkom v meste osvedčil, MsP sa rozhodla ich obnoviť. „V priebehu tohto roka sme dokúpili výstroj na účely cyklohliadok ôsmich policajtov, ktorí budú velení do služby na bicykloch,“ vysvetlil náčelník.

Počas výkonu služby sa budú podľa jeho slov zameriavať najmä na okrajové časti mesta, tam, kde je sťažený prístup s motorovým vozidlom. „Ide najmä o okolie Lutilského potoka, Šibeničný vrch, okolie Hrona, lokalita Pod Kortínou, ale napríklad aj Šášovské Podhradie,“ vymenoval Šiška.

Zaostrené budú mať najmä na nelegálne, tzv. čierne skládky, ktoré v týchto oblastiach vznikajú, voľný pohyb psov v miestach, kde je to zakázané, či na požívanie alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach.

Keďže nie sme zatiaľ v rámci personálneho nastavenia na tom tak dobre, aby sme si mohli dennodenne dovoliť postaviť cyklohliadku, tak to bude, ak neberiem do úvahy dovolenkové obdobie, raz- či dvakrát do týždňa,“ dodal Šiška s tým, že ambíciou bude tieto hliadky posilniť.

Foto: ilustračné

Róbert Šiška o cyklohliadkach
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM