Martin Károly Kremnica

Mestský parlament naďalej nefunkčný: Primátorka a poslanci si postavili hlavy

Parlamentné lavice kremnickej zasadačky ostali už druhý krát takmer prázdne. Poslanci dopredu avizovali že termín zasadania o 9-tej hodine im nevyhovuje. Primátorka Zuzana Balážová zvolá aj ďalšie zasadnutie na tú istú hodinu.

Ilustračný obrázok k článku Mestský parlament naďalej nefunkčný: Primátorka a poslanci si postavili hlavy
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Podobná situácia ako dnes o 9– tej hodine sa odohrala už pred dvomi týždňami. Parlament bol tiež neuznášania schopný. Primátorka ho zrušila po niekoľkých minútach. Viac sa dočítate TU: Patová situácia v mestskom parlamente: Poslanecké lavice ostávajú takmer prázdne

Balážová: Postupujem podľa zákona

Keď poslanci neprišli, je to na ich svedomí. Budem postupovať opäť podľa zákona, ďalšie zastupiteľstvo zvolám do 14– tich dní,“ komentuje situáciu v kremnickom parlamente primátorka Zuzana Balážová. Ďalšie zastupiteľstvo zvolá podľa jej slov opäť na 9 -tu hodinu.

Celé vyjadrenie Zuzany Balážovej nájdete vo videu!

Poslanci poslali primátorke otvorený list

Poslanci ešte minulý týždeň, v piatok 2. augusta, poslali primátorke list, v ktorom sa okrem iného uvádza: „Máme za to, že rokovanie MsZ je možné zvolať mimo pracovného času väčšiny poslancov,“ uvádza sa v texte pod ktorým sú podpísaní Norbert Boldiš, Viera Mišíková, Milan Miškóci, Milan Žabka, Ivan Petráš, Klára Popová, Lujza Pračková, Jaroslav Slašťan a Marián Vojtko.

Poslanci v ňom okrem iného upozorňujú aj na právo občanov zúčastniť sa a vystúpiť na zasadnutí MsZ. „Ak sa bude MsZ konať v nezvyčajnom čase o 9,00 hod, t.j. v dopoludňajších hodinách, účasť na MsZ nebude umožnená tým obyvateľom, ktorí si v tom čase plnia pracovné povinnosti,“ uvádzajú ďalej poslanci. Kompletné znenie otvoreného listu nájdete TU.

Primátorka na argument okamžite kontruje: „Občania tu sú, takže taký problém to asi nie je.“ V rokovacej miestnosti boli dve občianky. (Ich názor je vo videu)

Poslanec Boldiš: Je to už vážny politický problém v meste!

Jeden z poslancov MsZ, ktorý sa taktiž nezúčastnil dnešného zastupiteľstva upozorňuje, že situácia je už vážna. Primátorka je podľa neho ješitná. „Pretože tá sa stále oháňa zákonom o obecnom zriadení, že je to jej právomoc. (termín zvolania MsZ, pozn. red.) Nikto jej túto právomoc neberie, ale na druhej strane si myslím, že treba byť trochu taktik a diplomat. Aby jedna pani primátorka chcela, aby sa prispôsobovali 13 -ti poslanci aj so svojimi zamestnávateľmi jej požiadavkám, tak to je veľký problém,“ komentuje Norbert Boldiš.

Jeho celé vyjadrenie nájdete vo videu.

Kríza v kremnickom parlamente pokračuje
4
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Kríza v kremnickom parlamente
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM