Barbara Dallosová Samospráva

Mestský poslanec Rastislav Uhrovič: S týmto sa na mňa obracajú Žiarčania, ktorí majú Kortínu za rohom

Okolie Ul. Dukelských hrdinov, ktorú od osídlení neprispôsobivých obyvateľov delí len málo, je v meste všeobecne považované za nepopulárnu lokalitu. Svoje o tom vie i poslanec Rastislav Uhrovič, ktorý má na starosti volebný obvod, do ktorého lokalita patrí.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec Rastislav Uhrovič: S týmto sa na mňa obracajú Žiarčania, ktorí majú Kortínu za rohom
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Rastislav Uhrovič je najmladším poslancom, aký sedí v žiarskom parlamente. Poslanecká stolička mu patrí druhé volebné obdobie a prislúcha mu volebný obvod č. 3 – Centrum II + stará časť mesta. Do tretieho volebného obvodu okrem iného spadá i Ul. Dukelských hrdinov, ktorá je v blízkosti osídlení neprispôsobivých obyvateľov a rómskej osady Pod Kortínou.

Kritické lokality dobre pozná

Povinnosťou mestského poslanca je tiež byť akýmsi hlasom ľudu. Podľa Uhroviča sa podnety, s ktorými sa naňho obracajú obyvatelia spomínanej lokality, neustále opakujú.

,,Sú to problémy, ktoré si vyžadujú dlhodobé riešenia. Na Ul. Dukelských hrdinov a teda v lokalite, ktorá už nie je ďaleko od nelegálnej osady Pod Kortínou, obyvateľov často trápia čierne skládky, no aj samotní neprispôsobiví občania, v blízkosti ktorých musia žiť," tlmočí najčastejšie sťažnosti Uhrovič.

Práve odpad je podľa jeho slov najpálčivejším problémom. ,,Otázka odpadu je stále aktuálna, je to veľmi nepríjemné no i nebezpečné, keďže odpad, ktorí neprispôsobiví obyvatelia vytvárajú, spôsobuje rôzne hygienické problémy,„ vysvetlil Uhrovič. Ako pokračoval, problémy so spomínanými lokalitami pozná nielen sprostredkovane. ,,Sám som dosť dlho býval na Kmeťovej, čo je práve tá lokalita pri planetáriu. Tiež samozrejme často navštevujem zimný štadión, takže tieto problémy sú mi dobre známe,“ dodáva.

Poslanec vyzýva

Uhrovič však zdôrazňuje, že Ul. Dukelských hrdinov a jej bezprostredné okolie nie je jediným miestom jeho obvodu. ,,Riešil som napríklad prednedávnom pri tzv. účku detské ihriská, kde bolo treba odstraňovať staré prvky a stavať pieskovisko," uvádza ako príklad.

Momentálne Uhrovič apeluje na obyvateľov celého svojho volebného obvodu v konkrétnej veci. ,,Máme obdobie, kedy musíme podať návrhy na opravy komunikácií, takže chcem týmto apelovať aj na obyvateľov volebného obvodu, aby sa na nás obracali so svojimi tipmi. Samozrejme, snažím sa to sledovať i sám, ale predsa, človek neprechádza všetkými ulicami každý deň," vyzýva obyvateľov.

Ako vysvetlil Uhrovič, podnety dostáva mailom, telefonicky, občas ho ale ľudia oslovia i osobne. Hoci poslanci Mestského zastupiteľstva majú k dispozícii služobné telefóny, Rastislava Uhroviča zastihnete na súkromnom čísle. ,,Číslo, ktoré mám zverejnené na stránke, je súkromné. Na tom som vždy zastihnuteľný," ubezpečil.

Čítajte tiež:

Všetko naraz: Čo bude s rómskymi hliadkami, tereňákmi a hygienickým centrom Pod Kortínou?

Člen občianskej hliadky Valér (23) o problémoch v osade bez servítky: Svojich dílerov majú rómske deti priamo Pod Kortínou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM