Rôzne Futbal Šport

Milan Škriniar s prestížnym ocenením: Je to pre mňa veľká vec, FOTO

Meno žiarskeho rodáka rezonuje čoraz viac. Najnovšie si prevzal cenu v prestížnej ankete a ako obľúbeného športovca si ho vybrali aj fanúšikovia.

Ilustračný obrázok k článku Milan Škriniar s prestížnym ocenením: Je to pre mňa veľká vec, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Najlepším futbalistom Slovenska za rok 2017 sa stal obhajca tohto titulu Marek Hamšík. Pre stredopoliara talianskeho SSC Neapol je to rekordný siedmy triumf v prestížnej ankete, v ktorej dominoval aj v rokoch 2009, 2010, 2013, 2014, 2015 a 2016.

Hamšík dostal od 33 hlasujúcich odborníkov celkovo 325 bodov a na druhé miesto odsunul obrancu Interu Miláno Milana Škriniara. Ten pred rokom prenikol ako nováčik do desiatky (10. miesto), teraz ale už vyskočil na 2. pozíciu. Milanovi sa okrem toho ušla aj Cena fanúšikov.

,,Cena fanúšika je pre mňa veľká vec. Je to super, lebo sú to fanúšikovia, ktorí to sledujú. Do konca júna som bol hráčom Sampdorie, za ktorú som podával stabilné výkony. Potom prišlo sklamanie na EURO v Poľsku, mali sme na to, aby sme išli ďalej. Potom prišlo druhé sklamanie s reprezentačným áčkom, keď sme nepostúpili na MS. Bohužiaľ, ale tak to vo futbale chodí. Budem spomínať na krajšie momenty, ako prestup do Interu Miláno a tamojšie výkony. Strelil som aj pár gólov. Že bude Marek Hamšík víťaz som viac menej vedel. Je to skvelý hráč a verím, že to ešte pár rokov potiahne," reagoval Milan.

Tretie miesto získal úplný nováčik v desiatke Stanislav Lobotka zo španielskej Celty Vigo (249 bodov). Štvornásobný víťaz Martin Škrtel z Fenerbahce Istanbul skončil štvrtý (228). Na ďalších priečkach sa umiestnili piaty Ján Ďurica z Trabzonsporu (145), na delenom šiestom mieste Adam Nemec z Dinama Bukurešť a Peter Pekarík z Herthy Berlín (131), na ôsmom Róbert Mak z PAOK Solún (70), na deviatom Juraj Kucka z Trabzonsporu (41) a desiatku uzavrel Albert Rusnák z Real Salt Lake (36).

Laureáti prebrali ceny v seneckom hoteli Senec, iba niekoľko hodín pred odletom na prípravný turnaj Kráľovský pohár (King's Cup) v thajskom Bangkoku. Tam sa v semifinále vo štvrtok 22. marca stretnú so SAE, duel o umiestnenie sa bude hrať v nedeľu 25. marca proti jednému z dua Thajsko – Gabon.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM