Barbara Dallosová Samospráva

Mimoriadne zasadnutie žiarskeho parlamentu kvôli novým bytovkám: Niekde sa stala chyba, oprava bola nutná

Mimoriadne zasadnutie zvolal primátor Peter Antal. Vec, ktorú potrebovali poslanci prerokovať čo najskôr, sa mala týkať obytného súboru Sever.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne zasadnutie žiarskeho parlamentu kvôli novým bytovkám: Niekde sa stala chyba, oprava bola nutná
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Na narýchlo zvolané mestské zastupiteľstvo sa dostavilo 17 z 19 poslancov. V zasadačke MsÚ, ktorá nie je vybavená hlasovacím zariadením poslanci hlasovali dvíhaním rúk. V týchto podmienkach sa poslanci na mimoriadnom zasadnutí zišli kvôli návrhu na uznesenie o zmene, týkajúceho sa obytného súboru Sever.

,,Keď sme schvaľovali obytný súbor Sever, došlo k chybe v počte rokov, na ktoré si berieme úver od Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Je tam uvedených 30 rokov, správne však má byť 40,“ vysvetľoval primátor. ,,Toľkým nám to prešlo cez ruky, neviem ako sa to mohlo stať,“ dodal.

Primátor ďalej vysvetlil, že mesto chce podať žiadosť o prefinancovanie zo ŠFRB už 15. januára, preto treba chybu rýchlo napraviť. ,,Za skoré podanie žiadosti sú, dá sa povedať, akési plusové body, o ktoré nechceme prísť. Všetko bolo totiž prepočítané na 30, nie 40 rokov, teda bol by tam nesúlad, ktorý by mohol byť dôvodom na vrátenie žiadosti,“ podotkol. Do rozpravy sa nikto z poslancov neprihlásil a návrh na uznesenie o zmene odklepli jednohlasne.

Čítajte tiež:

Žrebovanie o byty na Severe: Napätie, výkriky šťastia, ale aj poriadne prekvapenie!

Mesto nezískalo peniaze na byty v časti Sever: Ako sa to dotkne nájomcov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM