Martin Károly Kultúra

Mimoriadny úspech novej žiarskej spisovateľky: Jej debut takto zaujal!

V minulom roku vyšlo na Slovensku viac ako 60 knižných debutov. Podľa čitateľského hlasovania v 23. ročníku najstaršej knižnej ankety v krajine je prvotina Žiarčanky Kristíny Falťanovej s názvom Modlitba za hriech piatou najlepšou knihou v kategórii Debut roka.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech novej žiarskej spisovateľky: Jej debut takto zaujal!
Zdroj: Dnes24.sk

Kniha roka je čitateľská súťaž dvojtýždenníka Knižná revue. Toto periodikum ju organizuje v spolupráci s generálnym partnerom, teda Združením vydavateľov a kníhkupcov SR. „Pocit, keď ma na to upozornili, bol fantastický,“ prezrádza mladá autorka s nadšením.

V ankete hlasujú čitatelia prostredníctvom anketových lístkov uverejňovaných v každom čísle počas celého roka. Uzávierka je vždy 15. marca. „Moju knihu sme pokrsti 15. novembra minulého roka. Reálne sa začala predávať ešte o pár dní neskôr. To, že za necelé 4 mesiace si dokázala získať toľko priaznivcov, ktorým sa páčila natoľko, že za ňu zahlasovali pokladám sa veľký úspech,“ netají radosť Žiarčanka.

A takto sa krstila Modlitba za hriech: Haydu, Poláková a Hurajová pokrstili knihu Žiarčanke: Toto jej popriali

Slávnostného vyhlásenia výsledkov 23. ročníka čitateľskej ankety Knižnej revue sa Kristína Falťanová zúčastní 23. apríla v Divadle Malá scéna STU v Bratislave. „Je to krásny pocit, keď viem, že písmená, vety a myšlienky, ktoré som s malou dušičkou dávala pred pár mesiacmi na papier dnes čítajú ľudia na celom Slovensku a navyše, čo je, pravdaže, veľkým želaním každého autora, sa im to ešte aj páči.

V súčasnosti Kristína pracuje na svojej druhej knihe. „Nechcem to zakríknuť, /klop-klop :)/, ale na pulty kníhkupectiev by sa mala dostať už túto jeseň.“ Pôvodne si priala knihu dokončiť ešte pred letom, no vzhľadom na to, že ide o pomerne náročný príbeh, s písaním si dáva načas. „Pre autenticitu jednotlivé situácie konzultujem s odborníkmi. Napríklad primárom anesteziológie a intenzívnej medicíny, s klinickým psychológom, no a, pravdaže, aj s vydavateľstvom. V poslednej dobe som však mala aj viacero besied, rozhovorov, veľa som cestovala a maximálne sa venovala synovi a rodine. Na písanie mi teda nezostávalo toľko času, koľko by som si želala, no v blízkej budúcnosti sa časovú stratu chystám dobehnúť,“ smeje sa Kristína.

Kristína Falťanova: Modlitba za hriech
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM