Martin Károly Basketbal

Minibasketbalisti sa preskúšali v turnaji

V sobotu 24.septembra sa v telocvični II.ZŠ uskutočnil neoficiálny basketbalový turnaj 4 družstiev zo stredoslovenskej oblasti, kategórie starší minižiaci, roč.narodenia 2000.

Turnaja sa zúčastnili tímy, ktoré budú v novej sezóne 2011/2012 súťažiť o účasť na záverečnom turnaji o majstra SR. Tréneri tímov, ktoré sú výkonnostne veľmi vyrovnané, MŠK BK Žiar nad Hronom, IMC Považská Bystrica, BC Prievidza mládež a ŠKP Banská Bystrica sa dohodli, že každý tím usporiada na svojej pôde neoficiálne stretnutie, kde si vo vzájomných zápasoch pri minimálnych nákladoch môžu súperi otestovať svoje schopnosti a možnosti formou neoficiálnych prípravných zápasov. Nešlo o body ani víťazstvá, ale o možnosť konfrontovať sa a stretávať sa aj na inej ako súťažnej palubovke. Aby hráči hrali čo najviac kvalitných zápasov, ktoré spolu s tréningovým procesom ich môžu dostať na cestu neustáleho napredovania. Zápasy mali vynikajúcu úroveň, plnú nasadenia a výborných individuálnych aj tímových výkonov.

Žiarski minibasketbalisti podali proti vyšším a fyzicky disponovanejším súperom výborný výkon, keď postupne zdolali o hlavu vyšších Banskobystričanov rozdielom triedy, výborne zorganizovaný a fyzicky disponovaný tím Považskej Bystrice v nervóznom závere rozdielom jediného bodu a tím Prievidze dominantným výkonom o 20 bodov.

Najbližší turnaj sa uskutoční na konci roka za organizácie ŠKP Banská Bystrica. Už 8.októbra však hráčí MŠK BK Žiar nad Hronom v kategórii starší minižiaci privítajú v štarte do novej súťažnej sezóny na svojej pôde súpera z Liptovského Mikuláša.

Výsledky MŠK BK Žiar nad Hronom: MŠK BK Žiar nad Hronom : ŠKP Banská Bystrica 64:32 /35:10/ MŠK BK Žiar nad Hronom : IMC Považská Bystrica 50:49 /28:25/ MŠK BK Žiar nad Hronom : BC Prievidza mládež 52:31 /21:12/

Norbert Nagy Archívne foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM