Martin Károly Rôzne

Minister ŽP Jozef Medveď na návšteve Žiarskej a Handlovskej kotliny

Minister životného prostredia Slovenskej republiky Jozef Medveď navštívil v piatok 9, apríla Základnú školu Dr. Janského v Žiari nad Hronom. Žiaci sa na besede s ministrom zaujímali o jeho vzťah k životnému prostrediu, ale napríklad aj o to, v akom a

Po oboznámení sa s programom Zelená škola, ktorej certifikát deti získali, sa minister zúčastnil v Handlovej na uzatvorení geotermálneho vrtu.
Program Zelená škola podporuje činnosti vedúce k zvyšovaniu environmentálneho správania sa detí. Hlavným cieľom programu je pomôcť školám nájsť cestu vedúcu k zdravšej, „zelenšej“ a aktívnejšej škole a spoločnosti. Vychádza z princípu, že o problematike životného prostredia nie je možné sa len učiť, ale že je potrebné sa tiež snažiť o zmenu v našom konaní. Po prehliadke školy minister spoločne s deťmi zasadil stromček v školskej záhrade.
Následne minister životného prostredia uzavrel prieskumný vrt v Handlovskej kotline. Ako pri tejto príležitosti povedal minister Medveď: „Je dobré, keď sa stretnú ľudia s rovnakým záujmom bez ohľadu na okolnosti.“ Projekt hlbokého hydrogeologického vrtu v sume cca 1,3 mil. EUR realizoval Štátny geologický ústav Dionýza Štúra v rámci úlohy „Základný hydrogeologický výskum Handlovskej kotliny“. Cieľom vrtu bolo overenie množstva podzemných vôd a ich fyzikálno-chemických vlastností a zistenie vzťahu obyčajnej, termálnej a minerálnej vody. Vrt má priepustnosť 15l/s, teplota vody na povrchu je 37,5 stupňov Celzia – minister Jozef Medveď preto verí, že by takéto parametre mohli byť zaujímavou výzvou pre potenciálneho investora na vybudovanie termálneho kúpaliska či kúpeľov, a teda v blízkej budúcnosti by mohli v regióne vzniknúť zaujímavé pracovné príležitosti.
Informáciu TASR poskytla riaditeľka komunikačného odboru MŽP SR Jana Kaplanová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM