Barbara Dallosová Kultúra

Talentovaná Žiarčanka Lenka Libjaková (20): Od spevu rovno pred kameru, dnes je z nej vyťažená herečka

Vždy naširoko usmiatu Lenku Libjakovú si mnohí pamätáme ako šikovnú žiarsku speváčku. Dnes je študentkou VŠMU, hrá v detskej relácii RTVS, neustále cestuje a nevie, kde jej hlava stojí. Prečítajte si rozhovor nielen o natáčaní Robom Jakabom a Lenkiných plánoch do budúcnosti...

Ilustračný obrázok k článku Talentovaná Žiarčanka Lenka Libjaková (20): Od spevu rovno pred kameru, dnes je z nej vyťažená herečka
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý krát sa Lenka zviditeľnila pred dvomi rokmi v speváckej súťaži Hlas. Písali sme o tom v článku: Spoveď Lenky (17) z Hlasu: Rytmus mi ako človek nesedí. Vtedy ešte nikto netušil, že onedlho sa z veselej blondínky stane úspešná herečka. Lenka priznáva, že jej snom to bolo vždy…

Vidieť Ťa môžeme v RTVS-kovom programe pre deti – Trpaslíci. Ako si sa dostala k tejto práci?

Pred tým ako ma zamestnali, som samozrejme absolvovala kasting, kde sa vyberalo z cca 60 hercov a mal tri kolá. Bolo to pre mňa celkom vzrušujúce, keďže to bol môj úplne prvý kasting. Tá práca je úžasná.

My Žiarčania si Ťa ale pamätáme najmä ako speváčku, spievaš ešte?

Spievať by som veľmi chcela. Ale bohužiaľ v Bratislave nepoznám ľudí, ktorí by boli ochotní hrávať. Takže týmto vyhlasujem, že ak sa takí nájdu, prosím ozvite sa!! :D

A čo divadlo?

V divadle zatiaľ nehrávam. Momentálne by som na to asi ani nemala čas. Viac riešim televízne projekty. Myslím, že to je momentálne pre mňa veľká škola a naozaj ma to baví :)

Zahrala si si aj v študentskom filme s Robom Jakabom, aká to bola skúsenosť?

S Robom sme natáčali spoločný krátkometrážny film Kravata, kde sme hrali milencov. Film sa stal vo svojej kategórii celkom úspešný. Stál za ním team veľmi šikovných mladých ľudí a režisér Danko Rihák, ktorý si ma do filmu vybral. Film sa premieta na festivaloch doma aj v zahraničí.

Fotky z natáčania filmu Kravata si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Študuješ na VŠMU, zrejme nebolo jednoduché dostať sa tam…

Áno VŠMU, bol môj cieľ už od malička. Študujem herectvo a bábkoherectvo, alebo ako sa to nazýva napríklad v Prahe-alternatívne herectvo. Prijímačky boli náročné, ale aj veľmi zábavné. Pripravoval ma môj vtedajší profesor a pán herec Janko Kožuch a tiež herečka Barborka Zamišková.

Ako často sa vraciaš do Žiaru a čo Ti na domove najviac chýba?

Do Žiaru sa vraciam vždy, keď je to časovo možné. No minimálne raz za mesiac prídem určite. Najviac mi chýba rodina, priatelia ale aj pokoj, ktorý tu na rozdiel od Bratislavy ešte stále je.

Čo ďalej, kam až siahajú tvoje ambície?

Nemám celkom jasnú predstavu čo ďalej. Momentálnou ambíciou je naučiť sa nové cudzie jazyky a možno po škole vidieť kúsok sveta a skúsiť to aj tam. Viac ma láka kamera ako divadlo. Ale divadlo je zase taká srdcová záležitosť ,myslím, že pre každého herca.

Lenka Libjaková a Robo Jakab vo filme Kravata
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM