Martin Károly Rôzne

Mobilná sieť Orangeu je už dostupná v plnom rozsahu

Spoločnosť Orange Slovensko informovala, že prevádzka jej mobilných sietí bola obnovená prakticky v plnom rozsahu. Mobilné služby 2G siete boli dostupné už v ranných hodinách okolo 10:00. Po obnovení prevádzky 3G siete sú riadne dostupné všetky hlaso

Výpadok mobilnej siete zaznamenal Orange 3. februára 2010 v skorých ranných hodinách na celom území Slovenska. Prevádzka sietí bola od rána postupne obnovovaná, pričom ako prvá bola obnovená prevádzka 2G siete a postupne zapájaná sieť 3G na celom území Slovenska. Počas celého výpadku oboch mobilných sietí Orangeu boli riadne dostupné volania na tiesňovú linku. Na definitívnom určení jeho príčiny Orange spolupracuje s dodávateľom. Predpokladanou príčinou výpadku bola technická porucha na technologickom zariadení NG HLR – dôležitom sieťovom komponente, ktorý sa podieľa na riadení telekomunikačnej prevádzky v sieti.

Spoločnosť Orange Slovensko sa svojim zákazníkom opätovne za výpadok ospravedlňuje. Ako odškodnenie Orange zákazníkom účastníckych programov nespoplatní SMS správy odoslané z domácej siete v priebehu dnešného dňa na účastnícke telefónne čísla zakaznikov národných sietí SR. Zákazníkom predplatených služieb Orange navýši kredit. Ďalšie podrobnosti o kompenzácii Orange zverejní na svojej internetovej stránke."

Ak Vám problémy s prihlásením do sieti naďalej pretrvávajú, Orange Slovensko, a. s., odporúča vypnúť a zapnúť telefón či modem, tým by sa mal telefón správne registrovať do sieti.

Zdroj: Orange Slovensko, a. s. /JaT/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM