Barbara Dallosová Správy

Mobilný operátor zainvestuje do žiarskeho kúpaliska desaťtísíce eur: TOTO všetko má byť vynovené!

Obľúbené žiarske plážové kúpalisko by malo prejsť rozsiahlou rekonštrukciou. Viac než 30 000 eur do nej zainvestuje známy mobilný operátor, ktorý robí v súčasnosti aj rozkopávky v mnohých častiach mesta. Stihneme sa z noviniek tešiť už túto sezónu a odrazí sa to na cene vstupného? Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Mobilný operátor zainvestuje do žiarskeho kúpaliska desaťtísíce eur: TOTO všetko má byť vynovené!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Rozsiahle výkopové práce pod svojimi oknami už zaregistrovali mnohí Žiarčania. Mobilný operátor v súčasnosti buduje optickú sieť, na ktorú bude napojené množstvo bytov. Akousi revanšou za rozkopané mesto by pre obyvateľov malo byť vylepšenie obľúbeného plážového kúpaliska.

Čo všetko pribudne

Jednou z najvýraznejších zmien by na kúpalisku v Parku Štefana Moysesa mala byť spomínaná zámková dlažba. Tá by sa podľa prednostu žiarskeho mestského úradu Juraja Miškoviča mala vybudovať okolo celého bazéna zhruba v šírke 5 metrov.

,,Táto plocha, tak ako je to na iných kúpaliskách, ktoré majú nejaké štandardy, umožní osadenie lehátok a slnečníkov a výrazným spôsobom zlepší kvalitu poskytovaných služieb," uviedol Miškovič.

Po zrealizovaní prác by sa mali zvýšiť aj hygienické štandardy. O to sa podľa slov prednostu postarajú nové brodiská. ,,Dnes je vstup do bazéna cez brodiská, ktoré nefungujú a hygiena nám dlhodobo vyčíta, že to nie je dobré riešenie. Takže v rámci vybudovania týchto spevnených plôch sa osadí aj zábradlie, ktoré bude navigovať ľudí k tomu, aby do bazénovej časti vstupovali cez štyri brodiská a tým pádom sa výrazne zvýši aj hygienická úroveň," vysvetlil.

Plážová sezóna sa ale blíži a núka sa otázka, či práce v priestoroch kúpaliska neoddialia otvorenie jeho brán. Prednosta tvrdí, že do júna to stihnú. ,,Našou ambíciou je, aby sa to stihlo pred začiatkom sezóny, ktorá, ako obvykle, pripadá na polovicu júna. O tom ale ešte môže rozhodnúť aj počasie," dodáva.

Zvýši sa vstupné?

,,Práce na optických sieťach sa dotknú väčšiny obyvateľov tým, že tie rozkopávky budú dosť rozsiahle, tak mesto spolu s vedením investorskej spoločnsti vyrokovali investíciu na plážové kúpalisko. Nové zábradlie a lehátka sú investíciou mesta, mobilný operátor platí vybudovanie a dodávku zámkovej dlažby s tým, že po ukončení prác aj toto prejde do majetku mestskej samosprávy tak, aby aj záruky boli v kompetencii mesta," vysvetlil prednosta.

Suma, ktorú podľa slov Miškoviča mobilný operátor investuje do rekonštrukcie priestorov plážového kúpaliska sa pohybuje na úrovni 34 500 eur s DPH.

Prednosta ale ubezpečil, že práce za tisíce eur sa peňaženiek Žiarčanov dotknúť nemali. ,,Tým, že tá investícia nejde z rozpočtu mesta, nebude to mať negatívny dopad na výšku vstupného, ktorú sa snažíme držať na minime, aby toto kúpalisko plnilo funkciu kúpaliska pre širokú verejnosť."

Žiarske plážové kúpalisko má dostať novú tvár
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM