Jakub Forgács Samospráva

Môžu tomu ľudia ešte rozumieť? SDKÚ Maňku nepodporí, ich stranícky šéf by ho ale volil!

Hoci sa predsedníctvo regionálneho zväzu SDKÚ-DS rozhodlo, že v druhom kole volieb predsedu BBSK nepodporí ani Maňku a ani Kotlebu, ich stranícky šéf Pavol Frešo by ho za šéfa VÚC volil. Teda, keby býval v Banskobystrickom kraji...

„Pár minút potom, ako bol známy výsledok, nebol pre mňa problém povedať, postavíme sa proti extrémizmu a keby som bol v Banskej Bystrici, podporujem pána Maňku. Ešte v tú nedeľu som povedal, že podporujem pána Maňku, lebo som si istý, že extrémizmu sa treba postaviť, keď tam chceme mať demokraciu. Toto je aj môj postoj teraz,“ vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade SR.

Predsedníctvo regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Banskej Bystrici rozhodlo v pondelok, že strana nepodporí v druhom kole volieb predsedu BBSK ani Maňku, ktorý kandiduje za Smer-SD, SZ, HZD, ĽS-HZDS, SModS, SMK a KDH, ani jeho protikandidáta Mariana Kotlebu (ĽS-NS).

„SDKÚ-DS nemôže v druhom kole volieb predsedu BBSK podporiť kandidáta zastupujúceho extrémizmus ani podpredsedu Smeru-SD,“ tvrdí opozičná pravicová strana. Maňku odmieta podporiť preto, že Smer-SD je podľa nej zodpovedný za prehlbujúce sa regionálne rozdiely a tiež „vytvára podmienky pre rast extrémizmu“. Podľa SDKÚ-DS sú výsledky prvého kola volieb v BBSK „logickou reakciou na dlhodobo neriešené a ignorované problémy“.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM