Michal Majer Krimi

Muž sa bude zodpovedať za vraždu trénera

Senát Okresného súdu Banská Bystrica prijal dnes obžalobu na Milana Z. (24) z Rimavských Janoviec v okrese Rimavská Sobota, ktorého prokurátor obžaloval zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy. Okrem toho aj zo spáchania zločinu nedovoleného o

Predseda senátu nariadil termín začatia hlavného pojednávania na 16. novembra tohto roku. Pojednávanie bude pokračovať 18. a 23. novembra. Milan Z. tvrdí, že je nevinný a skutku, za spáchanie ktorého ho obžalovali, sa nedopustil. Podľa obžaloby mal Milan Z. 20. februára minulého roka zavraždiť bývalého futbalového trénera brankárov MFK Rimavská Sobota, 37-ročného Júliusa Nôtu. K útoku na obeť došlo podvečer, keď išiel spolu so psom po miestnej komunikácii na pustatinu zvanú Jánošíky, pričom mal na ramene prevesenú pušku s ďalekohľadom a psom neďaleko.

Milan Z. mal vtedy vyjsť z dvora istého rodinného domu a osloviť Nôtu, že puška je pomerne drahá a dala by sa speňažiť. Keď to Nôta odmietol, útočník ho mal nožom pichnúť do krku a následne ujsť do Rimavských Janoviec. Nôtu by nebol zachránil ani rýchly zásah zdravotníkov, pretože útočník mu prerezal krčnú tepnu a hrdlovú žilu. Obvinený Milan Z. bol už bol predtým trestaný. Súd ho v roku 2003 odsúdil podmienečne za krádež a v roku 2007 za nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Policajti prípad vraždy Nôtu objasnili po približne štyroch mesiacoch. Zistili, že Milan Z. okrem toho, že užíva marihuanu, obľubuje rôzne zbrane. Pri domovej prehliadke totiž zaistili strelné zbrane, súčiastky na ich výrobu, ale aj podomácky vyrobené ďalšie rôzne bodné a sečné zbrane. Za obzvlášť závažný zločin vraždy hrozí Milanovi Z. nepodmienečný trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotný trest.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM