Barbara Dallosová Kultúra

Múzeá v našom regióne otvoria svoje brány za tmy: Lákajú na záhady aj romantiku

Počas obľúbeného projektu Noc múzeí a galérií 2016 otvoria návštevníkom dvere viaceré múzeá v regióne. Čo tento rok ponúkajú?

Ilustračný obrázok k článku Múzeá v našom regióne otvoria svoje brány za tmy: Lákajú na záhady aj romantiku
Zdroj: TASR

Pri príležitosti medzinárodného podujatia Noc múzeí a galérií 2016 pripravili na sobotu 21. mája špeciálny program aj múzeá vo Svätom Antone a Novej Bani.

Noc múzeí nás tento víkend čaká aj v Kremnici, písali sme v článku Noc múzeí v Kremnici vo veľkom štýle: Prehliadky, koncert, magická šou aj úplná novinka

Scénky zo života v kaštieli

Vo svätoantonskom múzeu bude prehliadka historických salónov pri nočnom osvetlení spestrená scénkami zo života bývalých majiteľov kaštieľa. Ako informovala Jana Slaná z múzea, návštevníci sa dozvedia aj to, prečo má kaštieľ 365 okien alebo čo vyveštila cigánka Ferdinandovi Coburgovi.

Vstupy do kaštieľa sú o 20.30, 21.00, 21.30 a 22.00 h.

Ročník v znamení romantiky

Večer v spoločnosti múzejníkov pozýva stráviť aj Pohronské múzeum v Novej Bani. Okrem stálych expozícií môžu návštevníci vidieť aj aktuálne výstavy Dierková komora a Umenie písania – Po stopách starožitných kalamárov.

,,Okrem výstav a expozícií bude pre návštevníkov o 18.30 h pripravené divadielko Stretnutie s Aničkou v podaní žiakov Základnej umeleckej školy v Novej Bani. O 20.00 h sa začne beseda so spisovateľkou Katarínou Gillerovou, spojená s autogramiádou. Počas celého večera bude pre deti pripravené maľovanie na tvár a každý detský návštevník dostane malú pozornosť," uviedla Jana Potocká z Pohronského mú­zea.

Ako ďalej priblížila, tento ročník podujatia sa bude v múzeu niesť v znamení romantiky. Okrem hlavného programu bude pre návštevníkov pripravená aj možnosť výhry špeciálnych romantických cien.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM