Barbara Dallosová Kultúra Rôzne

Muzikantská súťaž prvýkrát v Žiari: V parku sa stretnú hudobníci z celého Slovenska

Prvé kolo známej súťaže po dlhých rokoch mení miesto konania a na rane je práve naše mesto. Jarná sobota v parku môže byť pre hudobníkov veľkou šancou.

Ilustračný obrázok k článku Muzikantská súťaž prvýkrát v Žiari: V parku sa stretnú hudobníci z celého Slovenska
Zdroj: TASR

Dejiskom slovenského kola súťažnej prehliadky Moravský vrabec 2018 bude tento rok naše mesto. ,,Súťaž sme prebrali od kamarátov z Turzovky, kde ju mnohí poznali ako Turzovský vrabčiak. Rozhodli sme sa tak urobiť preto, lebo sme už dva roky mali pocit, že účasť skupín a teda i celková úroveň klesá a že to skrátka chce zmenu. Uvidíme čo všetko sa podarí zlepšiť nám, ale za pokus to stojí," vysvetľuje organizátor Janko Kulich a dodáva, že prvé kolo s miestom mení i názov a bude sa volať príznačne, Žiarsky ZOB.

Ako avizuje Kulich, podujatie sa uskutoční 26. mája v Parku Štefana Moysesa. Hudobníci budú mať k dispozícii zastrešené pódium, ak však počasie rozhodne inak, akcia sa presunie do žiarskeho MsKC. Okrem súťažnej časti čaká na návštevníkov aj sprievodný program, občerstvenie a aktivity pre deti.

Žiarska folklorcková skupina Janko Kulich & Kolegium, ktorej frontman je organizátorom Žiarskeho ZOBu, prehliadku v minulosti dvakrát vyhrala a vo finále v Českej republike sa umiestnila na druhom mieste. V žiarskom parku vystúpi kapela ako hosť.

,,Súťažiť sa bude nielen o prvé miesta s postupom na Portu 1.6. v Ústí nad Labem a finále Vrabca 9.6. v Karvinej, ale súťažiaci hudobníci môžu byť vybraní na mnohé ďalšie akcie v Česku i Slovensku," ozrejmuje Kulich a vyzýva hudobníkov, aby využili svoju príležitosť a najneskôr do prvého mája poslali prihlášku. Viac informácií nájdete na facebookovom evente.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM