Martin Károly Rôzne

N.BAŇA: DSS Hrabiny má novú počítačovú miestnosť pre vzdelávanie aj v čase voľna

Nová Baňa 16. novembra - Novú počítačovú miestnosť sprístupnia dnes popoludní v Domove sociálnych služieb (DSS) v Hrabinách pri Novej Bani. Vedenie domova ju zriadilo v spolupráci s Nadačným fondom spoločnosti Slovak Telekom, ktorý na počítače prisp

Ako TASR informovala riaditeľa DSS Andrea Jančeková, miestnosť vznikla rozšírením pôvodnej počítačovej miestnosti, kde mali dva staršie a dva nové počítače. „Teraz máme na väčšej ploche k dispozícii až osem počítačov,“ pripomenula riaditeľka.

Klienti domova, ktorými sú väčšinou zdravotne postihnuté deti a mládež od 6 do 18 rokov sa tak môžu vzdelávať na nových technológiách nielen počas vyučovania v tamojšej škole, kde je takáto miestnosť už zriadená, ale aj vo svojom voľnom čase.

„Rozšírená učebňa dá zdravotne postihnutým deťom možnosť stretnúť sa spoločne na jednom mieste, čím si môžu osvojiť návyk spolupracovať s druhými na pracovnej úlohe a zároveň dostanú priestor vytvárať si medzi sebou nové priateľstvá,“ uviedla pre TASR Dominika Péterová z donorskej spoločnosti. Učebňu môžu navyše využívať aj rodičia klientov domova, ktorí majú limitovaný prístup k internetu.

Podľa Jančekovej deti vytvárajú pomocou počítača aj internetový časopis zo života DSS s názvom e-hrabináčik, ktorý je súčasťou webovej stránky domova www.dsshrabiny.sk.

DSS Hrabiny patrí k najväčším domovom sociálnej starostlivosti v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). V súčasnosti sa stará o 126 klientov.

Zdroj: TASR ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM