Katarína Reiterová Kultúra

Na City feste aj Dara Rolins a BUTY. Pozrite si kompletný zoznam účinkujúcich

Ďalší ročník žiarskeho City festu sa blíži a jeho organizátori – Mestské kultúrne centrum prezradili mená všetkých účinkujúcich. Okrem už avizovanej Katky Knechtovej vystúpi aj Dara Rolins či česká skupina Buty.

Ilustračný obrázok k článku Na City feste aj Dara Rolins a BUTY. Pozrite si kompletný zoznam účinkujúcich
Foto: Katarína Reiterová

Najprv nám MsKC prezradilo, že na tohtoročnom City feste, 10. augusta v parku, uvidíme Katku Knechtovú a hviezdy súčasnej hip hopovej scény MOJA REČ & Komplot. Teraz pridávajú ďalšie mená.

Dara Rolins so zľavou

Okrem jednej z najväčších českých festivalových hviezd – skupiny BUTY na čele s Radkom Pastrňákom uvidíme aj bulvárom prepieranú Daru Rolins. Tá dokonca dala Žiaru zľavu. „Dara nechce nič špeciálne, dokonca súhlasila s o tretinu nižším honorárom,” prezrádza producent MsKC Janko Kulich a dodáva, že Dara sa pozvaniu potešila a chcela prísť.

Dara však nie je jediná, pri ktorej sa podarilo žiarskemu “Céčku” zjednať ceny. Stalo sa tak aj pri Katke Knechtovej či Buty, kde, ako nám povedal producent, išla cena rapídne dole. “Jednania prebiehali ešte koncom minulého roka a aj vďaka tomu sa nám podarilo dohodnúť sa na vynikajúcich honorároch,“ dodal Kulich.

Janek Ledecký aj Kreyson

Na City feste si budete môcť vychutnať aj populárneho českého speváka, muzikanta, textára, autora muzikálov a megahitov ako Pěkná, pěkná, pěkná, Na ptáky jsme krátký či Proklínám Janka Ledeckého so svojou kapelou.

Ďalší interpret, ktorý poteší najmä fanúšikov „tvrdšej“ hudby je česká heavy-metalová legenda Kreyson na čele s Láďom Křížkom. Okrem nich príde aj RUSÍN ČENDEŠ ORCHESTRA, čo je bláznivý rusínsky orchester známy z účinkovania televíznej show. Chýbať nesmie ani žiarska formácia, ktorú netreba zvlášť predstavovať – Sitňan. Posledným menom je THE CELLMATES. Ide o rock and roll a rockabilly v podaní jedinečnej kapely z Bratislavy.

Časy jednotlivých vystúpení až koncom júla

City fest začína tohto roku o 14.00 hodine a potrvá do neskorých nočných hodín. Presné časy jednotlivých vystúpení však ešte nepoznáme. „Časy City festu zverejníme zrejme koncom júla, keď sa to utrasie. Predpokladám, že ešte budú drobné zmeny,“ uzatvára producent MsKC Janko Kulich. Vstupné ostáva nezmenené, jedno euro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM