Martin Károly Kultúra

Na Dňoch sv. Huberta vystavia unikátne trofeje Hontu

Unikátne poľovnícke trofeje Hontu, ale aj atraktívne ukážky práce sokoliarov pri príležitosti 40. výročia založenia Slovenského klub u sokoliarov by mali lákať návštevníkov 21. ročníka celoslovenských poľovníckych slávností Dni sv. Huberta 2011. Usku

Všetci, ktorí k nám zavítajú, sa už prejdú po vynovených cestách a chodníkoch, ktorá tento rok vybudovala obec v okolí kaštieľa za pomoci eurofondov,“ povedala TASR Monika Arvayová z oddelenia marketingu Múzea vo Sv. Antone. "Výstava unikátnych trofejí bude v obnovenej sýpke, ktorú sme v premiére predstavili návštevníkom už vlani,“ spresnila. Organizátori po vlaňajšej premiére opäť uvedú do Siene úcty a slávy poľovníctva na Slovensku ďalšie významné osobnosti.

Svätohubertovské dni vo Svätom Antone sú však známe aj množstvom sprievodných akcií. Prvý deň bude ladený súťaživo. O tom, že vábenie zveri je skutočným poľovníckym umením návštevníkom dokážu špičkoví vábiči, ktorí sa budú uchádzať o Putovný pohár Hubertlovu – Halali v Majstrovstvách Slovenska vo vábení jeleňov, srnčej, diviačej a dravej zveri.

Na návštevníkov však čakajú aj ďalšie atrakcie, ktoré už na tomto podujatí takmer zľudoveli. Ide napríklad o súťaže o Naj bradu či v hádzaní flinty do žita. Pre návštevníčky je pripravená módna prehliadka a súťaž ženskej krásy umu a vtipu Hájnikova žena. Priamo v parku bude možnosť zastrieľať si lukom, kušou, aj historickými poľovnými zbraňami.

Podujatie pokračuje v nedeľu Svätohubertovská omša so slávnostným sprievodom poľovníkov, lesníkov, lukárov, kušiarov, a sokoliarov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM