Martin Károly Kremnica

Na Krahuliach si postavili detské ihrisko za 3500€

Krahule 30. septembra - V obci Krahule, neďaleko Kremnice, pribudlo nové detské ihrisko s preliezačkami, hojdačkami, pieskoviskom, lavičkami a oplotením. Celková investícia bola okolo 3.500 eur. Chodia sem aj kremnické rodiny s malými deťmi.

Obec Krahule plánovala postaviť detské ihrisko od roku 2009. Podnet k výstavbe vzišiel od starostu obce Miroslava Schwarza a obecného zastupiteľstva. „Detské ihrisko bolo financované z dotácií VÚC, obce Krahule, Konta Orange a VOXV s.r.o. Kremnica. Sponzorská bola aj práca poslancov obecného zastupiteľstva a časti dobrovoľníkov, poväčšine rodičov malých detí,“ upresňuje Schwarz a dodáva: „občania sú spokojní a ihrisko navštevujú aj cudzí návštevníci s deťmi.“ Výstavba ihriska trvala 3 mesiace a už je plne k dispozícii všetkým záujemcom. Jednotlivé komponenty detského kútika obec zakúpila od firmy AGL ihriská s.r.o., Stupava a oplotenie od spoločnosti HORLE WIRE s.r.o., Nitra.

Mamičky s deťmi z Kremnice taktiež navštevujú krahulské detské ihrisko. „Chodievame sem občas autom, pretože spoje do obce sú zlé. Keďže naše ihrisko nie je bohvie aké, je tam len jedna preliezačka, ktorá sa navyše v lete veľmi prehrievala a deti sa tam cez deň nemohli hrať. Nevýhodou je, že v Kremnici tento priestor nie je oplotený. Na Krahuliach je navyše viac komponentov na hranie, pieskovisko a hlavne, je určené pre deti viacerých vekových kategórií,“ vysvetľuje Katarína Balážová, ktorá sa angažovala s ostatnými mamičkami aj pri stavbe detského ihriska v Kremnici.

SiMa

[color=#ff0000]­Súvisiaci text a video

Preliezka za 5 000 € pri hradbách http://www.ziar24.sk/news.php?…

Ihrisklo Krahule
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM