Rôzne Šport Správy

Na Športovcovi roka zahviezdil aj Žiar: Čím naše mesto zaujalo?

Primátor na sklonku roka bilancuje. Okrem projektov, na ktorých mesto pracovalo a pracuje, sa Žiaru ušla aj cena na prestížnej akcii.

Ilustračný obrázok k článku Na Športovcovi roka zahviezdil aj Žiar: Čím naše mesto zaujalo?
Zdroj: TASR

Za najúspešnejšiu investičnú akciu mesta Žiar nad Hronom, ktorú sa podarilo zrealizovať v tomto roku, považuje primátor Peter Antal rekonštrukciu futbalového štadióna. Okrem toho však podľa jeho slov nechýbalo viacero úspešných projektov, vďaka ktorým sa zlepšili podmienky pre život miestnych obyvateľov.

Športový stánok obnovilo mesto aj za pomoci dotácie od štátu z programu na obnovu futbalových štadiónov. Z kedysi spartakiádneho štadióna tak vznikol moderný štadión, kde sa opäť hrá II. liga. Konečná suma za rekonštrukciu štadióna sa vyšplhala na sumu 2,25 milióna eur.

Za veľmi úspešné označil Antala aj štvordňové Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike, ktoré sa v meste konali v júni. Len pred niekoľkými dňami prevzal primátor za organizátorov podujatia na vyhlásení ankety Športovec roka 2017 cenu od Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov za najlepšie tlačové služby na športovom podujatí.

Primátor je však hrdý aj na projekt mestského sadu v Parku Štefana Moysesa, kde vysadili 91 starých odrôd ovocných stromov, novú tržnicu či viac ako 100 parkovacích miest v centre mesta. ,,Nechcem na nič zabudnúť, ale tých menších akcií bolo dosť. Toto sú tie, na ktoré som osobne hrdý," podotkol s tým, že samospráve sa podarilo zrealizovať alebo dokončiť všetky projekty, ktoré v tomto roku plánovala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM