Správy

Na testovanie sa pripravuje aj Hliník: Obec na poslednú chvíľu zmenila lokality

Obec si svoje plány s lokalitami na testovanie nakoniec rozmyslela. Na pomoc sa prihlásila už dvadsiatka dobrovoľníkov.

Ilustračný obrázok k článku Na testovanie sa pripravuje aj Hliník: Obec na poslednú chvíľu zmenila lokality
Zdroj: TASR/Maroš Černý

V obci Hliník nad Hronom sa medzi dobrovoľníkov počas plošného testovania prihlásili už dve desiatky ľudí vrátane hasičov. Samospráva na poslednú chvíľu mení lokality, kde sa testovanie uskutoční, využiť chce priestory štadióna. Informoval o tom starosta obce Vladimír Mikuláš.

„Medzi dobrovoľníkov sa už prihlásilo desať ľudí, pomoc ponúklo aj desať hasičov,“ potvrdil starosta. Tvrdí, že pomocných pracovníkov bude treba viac, dobrovoľníci by totiž mali plniť aj niektoré úlohy, ktoré pri pilotnom testovaní na Orave a v Bardejove prislúchali vojakom.

Obec v nedeľu (25. 10.) na svojej webovej stránke informovala o vybratí dvoch lokalít, kde by sa plošné testovanie malo uskutočniť, a to kultúrneho domu a prístavby základnej školy. V pondelok ráno však starosta potvrdil, že na poslednú chvíľu plány menia, v popoludňajších hodinách očakávajú kontrolu odberných miest zo strany regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Do operácie chcú zapojiť areál štadióna, kde by chceli pre vyššiu bezpečnosť testovať v exteriéri.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM