Barbara Dallosová Basketbal

Na toto Žiarčania čakali: Víťazné ťaženie a dvojnásobný dôvod na radosť, FOTO

Žiarski basketbalisti a ich fanúšikovia môžu byť po víkendových súbojoch spokojní. Radosť neskrýva ani tréner.

Ilustračný obrázok k článku Na toto Žiarčania čakali: Víťazné ťaženie a dvojnásobný dôvod na radosť, FOTO
11
Galéria
Foto: Jana Kartíková / Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži zo žiarskeho BK MŠK absolvovali počas víkendu dva prvoligové zápasy. V skupine o šieste až deviate miesto sa hrali zápasy druhého a tretieho kola. V prvom stretnutí sa postavili Považskobystri­čanom, v druhom si zmerali sily s hráčmi Trnavy.

Od začiatku mali navrch

V sobotu (11.3.) otvorili Žiarčania súboj s Považskou Bystricou veľmi dobre. A v tom duchu i pokračoval. ,,Od začiatku sme mali navrch. Vytvorili sme tlak v obrane na súperových hráčov, dostávali sme ich do ťažkých a nepripravených streleckých pozícii. Po neúspešnej súperovej streľbe sme sa snažili o rýchly prechod do protiútoku, z ktorého sme dosiahli pár ľahkých košov. Postupne sme súperovi odskočili až na polčasových 31 bodov a tým bol podľa mňa už zápas rozhodnutý," opisuje tréner Karol Kučera.

Hoci ako dodáva, v druhom polčase už naši basketbalisti nemali takú koncentráciu a tempo hry udržiavali ťažšie. Z náskoku ubudlo, víťazstvo ale Žiarčanom aj tak neuniklo, a to s prehľadom. ,,Šancu zahrať si sme dali aj mladým hráčom, čo je pozitívne. Myslím, že sa nestratili, a za tých pár minút ukázali niečo zo svojho basketbalového umenia," dodáva Kučera.

Výhra po vyrovnanom boji

Veľa času na oddych Žiarčania nedostali a už v nedeľu (12.3.) nastupovali proti súperovi z Trnavy. Tu naši hráči na rozdiel od sobotného súboja neboli od začiatku pánmi hry a zápas bol skôr napínavý a vyrovnaný.

Trnava sa podľa slov trénera presadzovala hlavne pod košom, kde disponovala 205 cm vysokým Vagom. Prvý polčas bol skôr o obranách, bodov padalo menej. Nakoniec aj skončil remízou a boj o víťazstvo bol o to dramatickejší. Žiarčania ale pridali a po Považskej nechali za sebou aj ďalšieho súpera.

,,Na začiatku tretej štvrtiny s nám podarilo zrýchliť hru a to nám prinieslo 8 až 10-bodový náskok, ktorý sme si dokázali udržať až do konca zápasu. Záver bol trochu nervózny, ale disciplinovanou hrou sme dosiahli druhé víťazstvo v tomto víkende, čo nás potešilo," opisuje druhú výhru Kučera a dodáva, že všetkých fanúšikov pozýva na posledný zápas sezóny v domácom prostredí, ktorí žiarski muži absolvujú 25. marca.

Výsledky:

MŠK BK Žiar nad Hronom – IMC Slovakia Považská Bystrica 81 : 58 (26:10, 25:10, 15:23, 15:15)
Body: Maroš Vrtík 24b.,Maroš Minárik 15b., Jozef Oravec 12b.,Tomáš Fábry 10b., Michal Dolník 8b., Vladimír Kašša 5b., Lukáš Tkáč 5b., Ladislav Galovič 2b.,
Hrali: Peter Kaňa, Maroš Medveď, Jakub Nagy

MŠK BK Žiar nad Hronom – MBK AŠK Slávia Trnava 68 : 60 (13:15, 15:13, 25:14, 15:18)
Body: Tomáš Fábry 19b., Maroš Minárik 15b., Maroš Vrtík 15 4b., Michal Dolník 10b.,Jozef Oravec 8b.,Lukáš Tkáč 1b.,
Hrali: Peter Kaňa, Jakub Nagy, Maroš Medveď, Ladislav Galovič

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM