Barbara Dallosová Správy

Na výlet s dekou a piknikovým košom už aj v Žiari: Časť parku sa mení na piknikovú zónu! VIDEO

Žiarčanom tento rok pribudne ďalšia možnosť, ako tráviť teplé letné dni. Časť Parku Štefana Moysesa sa už začala meniť na piknikovú zónu so špeciálne upraveným trávnikom.

Ilustračný obrázok k článku Na výlet s dekou a piknikovým košom už aj v Žiari: Časť parku sa mení na piknikovú zónu! VIDEO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Do medzi obyvateľmi obľúbeného parku si mnoho ľudí chodí zabehať, zacvičiť v exteriérovom fintness centre, bicyklovať sa, navštíviť tu sídliace plážové kúpalisko, alebo sa proste len tak prejsť. Toto leto by malo byť využitie parku na relax ešte o jednu možnosť bohatšie.

Gro prác je za nami

Vznik piknikovej zóny avizovala žiarska radnica už pred časom. Práce realizuje mestská eseročka Technické služby. Pracovníci Technických služieb začali s rekultiváciou už v polovici marca.

Dnes je podľa prednostu mestského úradu Juraja Miškoviča gro prác hotových. ,,Zóna je vyvalcovaná, tráva je doosiata a prebieha už len realizácia zavlažovacieho systému," ukazuje prednosta na plochu oproti workout zóne a dodáva, že k parku má sám osobný vzťah a niekoľkokrát do týždňa sem chodí behávať.

Na otázku, koľko bude pikniková zóna stáť, Miškovič reagoval: ,,Pre mestský rozpočet to rozhodne nebude veľká položka." Na oficiálnom webe mesta je suma za vybudovanie zóny vyčíslená na necelých 3 000 eur. Okrem nej chce tiež radnica vybudovať tiež drevené pódium, ktoré by malo slúžiť na menšie kultúrne podujatia.

Trávnik je základ

Ako vysvetlil Miškovič, to, čo robí piknikovú zónu piknikovou zónou, je trávnik. Ten by sa mal kosiť častejšie, než v iných častiach parku, aby vždy zostával jemný a vhodný na piknikovanie.

,,Trávnik je nadštandardne upravený, chrániť ho bude tiež zavlažovací systém, ktorého inštalácia prebieha práve teraz," uviedol prednosta s tým, že inštalácia zavlažovania by mala byť poslednou úpravou pred tým, než budú môcť ľudia zónu začať využívať.

Viac vo videu!

Zmeny nás čakajú aj v priestoroch žiarskeho plážového kúpaliska. Mesto v spolupráci s investorom majú smelé plány. Čítajte viac: Mobilný operátor zainvestuje do žiarskeho kúpaliska desaťtísíce eur: TOTO všetko má byť vynovené!

Čítajte tiež:

City fest oslávi okrúhle narodeniny: Dočkáme sa v Žiari AC/DC? :)

Juraj Miškovič o vznikajúcej piknikovej zóne v žiarskom parku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM