Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nablýskané otvorenie vynoveného štadióna: Do Žiaru zamieria futbalové legendy!

Mesto predstaví po dlhých mesiacoch vynovený štadión verejnosti. A pozvalo si k tomu skutočné futbalové esá, ale napríklad aj Daru Rolins.

Ilustračný obrázok k článku Nablýskané otvorenie vynoveného štadióna: Do Žiaru zamieria futbalové legendy!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Spartakiádny štadión v žiarskom Parku Štefana Moysesa sa ešte minulý rok začal meniť na moderné športovisko. Stalo sa tak vďaka injekcii zo štátneho rozpočtu. V programe na obnovu futbalových štadiónov bol Žiar nad Hronom náhradníkom a dotáciu od Slovenského futbalového zväzu (SFZ) získal po tom, čo ju odmietlo mesto Dolný Kubín.

Rozsiahla rekonštrukcia trvala mesiace a posledné práce prebiehajú práve v týchto dňoch. Termín predstavenia vynoveného štadióna radnica niekoľkokrát presunula, definitívne sa nakoniec slávnostné otvorenie uskutoční v sobotu 12. augusta.

Program začne o 16:30 a potrvá do večerných hodín. Ako potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, program začne exhibičným zápasom medzi bývalými hráčmi žiarskeho klubu a bývalými reprezentantmi Slovenska a Československa. Do Žiaru teda zavítajú také legendy ako Szilárd Németh, Samuel Slovák, Miloš Glonek, Ján Švehlík, Ladislav Petráš či Štefan Maixner.

Slávnostné otvorenie sľubuje aj atrakcie pre deti, občerstvenie a kultúrny program, ktorého hlavnou hviezdou má byť speváčka Dara Rolins. Večer si nový trávnik vyskúšajú futbalisti z FK Pohronie a postavia sa na ňom súperovi zo Spišskej Novej Vsi. Hracia plocha bude osvetlená štyrmi 37 metrov vysokými stožiarmi. Novovybudované žlté tribúny, ktoré lemujú trávnik z dvoch strán, majú kapacitu 2 300 ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM