Martin Károly Iné športy

Nadšenci v Hornej Vsi si urobili biatlon

Futbalový štadión a jeho okolie v Hornej Vsi pri Kremnici sa vďaka bohatej snehovej nádielke zmenil nielen na bežeckú dráhu ale aj dejisko nultého ročníku obecného biatlonu. Tento "krčmový nápad" s dávkou recesie sa realizoval v nedeľu 12.

Partia nadšencov ešte v januári vybudovala malý bežecký areál, ktorý sme nazvali on line draha,“ začína rozprávanie Ivan Andráši, ktorý spoločne s Dušanom Reiterom následne /pri pohári/ vymysleli aj dedinský biatlon.

Bežecký areál má približne 500 metrov. Starí páni, ako sa organizátori sami prezývajú, nachystali vzduchovky, ženy napiekli koláče, samozrejme prispeli aj sponzori a s asistenciou šéfa futbalového funklubu TJ Horná Ves, pánom Brhlíkom, mohlo začať 19 pretekárov súťažiť v štyroch kategóriách.

Hlavné je, že bola sranda, a verime ze na budúci prvý ročník sa nás zíde ešte viac. Možno do nám v budúcnosti z tohto štadióna vyrastie aj nejaký olympionik, mladých treba nadchnúť,“ uzatvára Andráši. ** Výsledky nultého ročníka biatlonu v Hornej Vsi:**

Kategória deti:

  1. miesto Andrej Domiňák
  2. miesto Peter Širáň ml.

    III. miesto Henrich Pittne

Kategória ženy:

I. miesto Zdenka Ošúsová
II. miesto Zuzana Dobrotková
III. miesto Ľubica Majerová

Kategória muži:

I. miesto Róbert Róth
II. miesto Pavel Urgela
III. miesto Marcel Horváth

Kategória manželský pár: I. miesto Sylvia Niklesová a Ján Kostík

/mak/ foto: organizátori

biatlon hv
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM