Barbara Dallosová Kultúra

Najbláznivejšie súťaže na poľovníckych dňoch: Výzva pre všetkých bradáčov

Najväčší poľovnícky sviatok do našich končín opäť priláka ľudí aj zďaleka. Zahviezdiť ale nemusia len poľovníci, súťažiť sa bude naozaj vo všeličom :)

Ilustračný obrázok k článku Najbláznivejšie súťaže na poľovníckych dňoch: Výzva pre všetkých bradáčov
Zdroj: TASR

Celoslovenské poľovnícke slávnosti v našom regióne každoročne prilákajú množstvo návštevníkov z celej krajiny. Dni sv. Huberta realizuje múzeum vo Svätom Antone vždy počas dvoch víkendových dní na konci augusta alebo začiatkom septembra. Tento rok nás čaká hubertovská paráda 3. – 4.9 2016.

Na oslavy každoročne mieria celé rodiny, podujatie totiž ponúka bohatý program aj pre nepoľovníkov. Mimoriadne obľúbené bývajú súťaže najrôznejšieho druhu. Ako avizuje Múzeum vo Svätom Antone na svojich oficiálnych webových stránkach, tie nebudú chýbať ani tento rok.

Poľovníci si trúfnu na celoslovenské súťaže vo vábení zveri, na boj o poľovnícky nôž či poľovnícky šperk roka. Súťažiť sa bude aj v streľbe z kuší, lukov, či historických zbraní. Oživením budú aj humorné súťaže o najdlhšiu a najkrajšiu bradu, súboj v hádzaní flinty do žita, či tradičná F5.

Organizátori sľubujú aj rad sprievodných akcií, ako Hubertovu kvapku krvi, atraktívny rybolov, módne prehliadky, ukážky sokoliarskeho výcviku, poľovníckej kynológie, vystúpenia hudobných a tanečných skupín a mnoho ďalších.

Slovenský poľovnícky zväz i Ministerstvo pôdohospodárstva SR, pod ktorého záštitou sa oslavy konajú, ich využívajú aj na odovzdanie ocenení zaslúžilým poľovníkom. Počas Dní Sv. Huberta, roku 1999 vysvätil arcibiskup Mons. Ján Sokol – metropolita Slovenska svätohubertovskú kaplnku postavenú s pomocou poľovníkov z celého Slovenska v roku 2000 bola uvedená do života a “ pokrstená “ reprezentačná publikácia Kaštieľ vo Sv. Antone, roku 2001 boli organizované III. Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM