Martin Károly Futbal

Najmenší žiarski futbalisti si zahrali aj so Spartou Praha

Žiarske futbalové nádeje ukázali, že vedia hrať. Na medzinárodnom turnaji v Prašiciach síce Spartu neporazili ale skončili hneď za Slovanom v TOP 6. V medzinárodnom turnaji bolo 18 tímov.

Cez víkend 12. – 13.mája sa žiarske futbalové prípravky U9 zúčastnili mládežníckeho medzinárodného turnaja v Prašiciach neďaleko Duchonky, ktorý organizoval futbalový klub AS Trenčín. Pozvanie prijalo 18 výborných tímov, hralo sa v 3 skupinách po 6 mužstiev plus nadstavbová časť. V sobotu odohrali mužstvá po 7 zápasov a v nedeľu po 6 zápasov.

Stretli sme sa s vynikajúcimi mužstvami z Čiech a zo Slovenska. Najmä naše zápasy so Spartou Praha, ktorá je špičkou v Európe, čo dokázala nedávno na turnaji v Bruseli 5. miestom, nám ukázali, akým smerom sa uberá mládežnícky futbal v zahraničí a na čom musíme pracovať v tréningovom procese, aby sme sa im priblížili. Rozdiel bol najmä v práci s loptou a v taktickom myslení hráčov. Ozdobou turnaja bol náš posledný zápas so Spartou Praha II, s ktorou sme prehrali síce 0:3, ale sme si vypracovali tri nebezpečné šance, ktoré sa nám však nepodaril proti veľkému favoritovi premeniť. Napriek prehre to bol náš najlepší zápas a výkon na turnaji, kde sme si nastavili vlastnú latku výkonnosti veľmi vysoko,“ hodnotí tréner chlapcov Rasťo Urgela.

[blockquote]Podľa trénera FK Žiar nad Hronom, hrali chlapci s nasadením a hlavne chuťou, preto si vybojovali výborné umiestnenie a dostali sa tak medzi elitu.[/blockquote] Konečné poradie turnaja:

  1. AC Sparta Praha I (CZ)
  2. AC Sparta Praha II (CZ)
  3. Matejka Kinder Team
  4. MFK Košice
  5. ŠK Slovan Bratislava
  6. FK Žiar nad Hronom
  7. MŠK Žilina
  8. FK Prašice U10
  9. FC Nitra
  10. MŠK Fomat Martin
  11. TJ Hradec nad Moravicí (CZ)
  12. FK Senica
  13. AS Trenčín I
  14. FC Petržalka
  15. FC Vsetín (CZ)
  16. FC Baník Horná Nitra
  17. AS Trenčín II
  18. FK Jupie Banská Bystrica
u9 prasice
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM