Barbara Dallosová Rôzne Správy Samospráva

Najmladší žiarsky poslanec Tomáš Fábry (29): Že ma zvolili, som sa dozvedel až z esemesiek

Najmladší člen poslaneckého zboru ešte nemá na chrbte tri krížiky. Je ním ekonóm a basketbalový tréner Tomáš Fábry.

Ilustračný obrázok k článku Najmladší žiarsky poslanec Tomáš Fábry (29): Že ma zvolili, som sa dozvedel až z esemesiek
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Žiari nad Hronom sa stretlo na prvom povolebnom rokovaní (10.12.). V rámci neho zložili sľuby primátor i poslanci. Z devätnástich poslancov je len päť takých, ktorí v zastupiteľstve v uplynulom volebnom období nesedeli. Jednou z nových tvárí je Tomáš Fábry, ktorý je zároveň najmladším poslancom žiarskeho parlamentu.

Ako hovorí dvadsaťdeväťročný ekonóm, v kandidatúre ho výrazne podporilo okolie. ,,Podnetom kandidovať pre mňa bolo, že žijem v tomto meste, sledujem a vidím, čo sa v ňom deje. Podporilo ma aj okolie, ktoré ma nabádalo, že by bolo fajn, keby nejaký mladý človek do tohto diania vstúpil," hovorí Fábry, ktorý pôsobí ako ekonóm v súkromnom sektore no angažuje sa tiež v žiarskom športe. V mestskom basketbalovom klube pôsobí ako člen výkonnej rady a zároveň tréner starších minižiakov.

Mladý poslanec, ktorý dostal v komunálnych voľbách 426 hlasov, priznáva, že na volebné výsledky nečakal. ,,Volebný výsledok bol pre mňa prekvapením. Priznám sa, že som sa to dozvedel až ráno, keď som sa zobudil a keď mi začali chodiť esemesky od priateľov, ktorí mi gratulovali," vysvetľuje s úsmevom.

Fábry sedí v mestskom parlamente za volebný obvod Etapa. Ako hovorí, na sídlisku žije celý svoj život. ,,Mojím cieľom je pomôcť presadiť to, čo budú ľudia z môjho obvodu sami chcieť a potrebovať. Aby boli spokojní a aby sa nehanbili, že bývajú v Žiari nad Hronom," uzatvára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM