Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Najnovšie čísla: V Žiarskom okrese pribudlo viac než 30 prípadov COVID-19

Testy odhalili prírastok nových prípadov za posledný deň. Koronavírus neobišiel ani Žiarsky a susedné okresy.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie čísla: V Žiarskom okrese pribudlo viac než 30 prípadov COVID-19
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovensko eviduje za utorok (13. 10.) 1 410 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Nové prípady odhalilo 10 228 testov. Vyliečilo sa ďalších 321 ľudí, celkovo je to u nás už 6 709 vyliečených. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe. Medzi novými pozitívne testovanými je 716 žien a 694 mužov vo veku od niekoľkých mesiacov do 92 rokov.

V okrese Žiar nad Hronom pribudlo za deň celkom 34 nových prípadov. Prírastky hlásia aj susedné okresy Banská Štiavnica (11) a Žarnovica (9).

Ako informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ), vo všetkých troch spomenutých okresoch ide väčšinou o dohľadané kontakty, ochorenie sa šíri najmä v rodinách.

„Vyskytli sa aj prípady zachytené v nemocnici v rámci predoperačných vyšetrení. Stále sa objavujú nové prípady, ktoré sú kontaktmi z osláv a svadieb aj v iných regiónoch Slovenska,“ dodáva ÚVZ.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí na Slovensku je podľa rezortu zdravotníctva doteraz 22 296, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 567 733 labora­tórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 15 521.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM