Barbara Dallosová Správy

Nájomné byty v Kremnici po novom v rukách mesta: Radnica dostala úver, budovu odkúpi za státisíce

V 11 nájomných bytoch na Angyalovej ulici v Kremnici sa býva už od mája tohto roka. V súčasnosti má mesto budovu v prenájme od zhotoviteľa. Kremnickej radnici sa však podarilo získať úver na jej odkúpenie.

Ilustračný obrázok k článku Nájomné byty v Kremnici po novom v rukách mesta: Radnica dostala úver, budovu odkúpi za státisíce
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Jeden trojizbový, sedem dvojizbových a tri jednoizbové byty bežného štandardu vznikli už pred časom v Kremnici z budovy niekdajšieho Centra voľného času na Angyalovej ulici. Dodávateľom stavby bola firma REMESLO stav, s.r.o.

Samosprávy často pristupujú k prideľovaniu bytov formou verejného žrebovania. Tak tomu bolo aj v októbri minulého roka v Žiari nad Hronom s nájomnými bytmi v obytnej časti Sever, ktoré tiež stavala spomínaná eseročka.

V Kremnici o prideľovaní nájomných bytov rozhodla komisia. Písali sme v článku: Nové nájomné byty sú rozdané: V Kremnici sa nežrebovalo, ale prideľovalo, TU je kľúč. V 11 bytoch bývajú nájomníci už od mája tohto roka.

Teraz sa kremnickej samospráve sa podarilo získať dotáciu z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na kúpu bytového domu na Angyalovej.

,,V súčasnosti dôjde k odkúpeniu budovy do vlastníctva mesta za prostriedky zo ŠFRB a z úveru z ministerstva dopravy," vysvetlil primátor Alexander Ferenčík s tým, že po prevode budovy do vlastníctva mesta ju bude spravovať bytový podnik.

Odkúpenie budovy od zhotoviteľa za približne 494 000 eur s podmienkou získania úveru a dotácie schválilo kremnické mestské zastupiteľstvo ešte v decembri minulého roka. Budovu má mesto v súčasnosti v prenájme od zhotoviteľa.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM