Barbara Dallosová Kultúra

Najväčší remeselný a handmade trh v regióne: Toto si môžete vyskúšať aj sami!

Centrum mesta ožije tradíciami. Kto si trúfne, môže sa stať na chvíľu remeselníkom i sám a to pod dozorom profíkov...

Ilustračný obrázok k článku Najväčší remeselný a handmade trh v regióne: Toto si môžete vyskúšať aj sami!
Zdroj: TASR

Banskoštiavnické Námestie sv. Trojice ožije v sobotu 6. augusta ľudovou kultúrou a tradíciami. Od 10.00 h. sa uskutoční ďalší ročník podujatia Nezabudnuté remeslá, ktoré tentoraz pripomenú aj lokálne tradície.

,,V tomto roku sa počas akcie bude rozprávať aj o tom, aké boli miestne remeselné tradície a akí sú ich pokračovatelia v regióne," informoval Rastislav Marko z banskoštiav­nického Mestského úradu.

Návštevníci si budú môcť vybrané remeslá aj odskúšať priamo pod dozorom profesionálov a spoznať tak ich náročnosť. Počas rozprávania s nimi sa dozvedia, ktoré povolania boli typické pre región, ktoré prežili až do súčasnosti a ktoré sú naopak nové, moderné.

Podujatie však nebude len o miestnych zvyklostiach. Na akciu zaslalo prihlášku viac ako 130 záujemcov o predajné miesto, a tak pôjde opäť o najväčší remeselný a handmade trh v regióne. Počas dňa ho svojimi vystúpeniami spríjemnia Temperament Cimbal Orchestra, Muzička a Folklórny súbor Vatra z Tlmáč.

Podujatie sa uskutoční aj vďaka finančnej podpore Nadácie Slovenskej sporiteľne a Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM