Martin Károly Basketbal

Najviac turistov bolo vo Vyhniach

Vyhne sú miestom, kde sa koná už 59. ročník Slovenského zrazu turistov. Stretnú sa tu viac ako 700 účastníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Maďarska, Poľska a Rakúska.

Turisti z celého Slovenska smerujú v týchto dňoch do starej baníckej a pivovarníckej obce ležiacej pod svahmi Štiavnických hôr – Vyhne. Koná sa tu totiž 59. ročník Slovenského zrazu turistov Klubu slovenských turistov (KST), ktorý ponúka účastníkom okrem klasických peších trás aj cykloturistické a vodné trasy.

Ide o celoslovenské podujatie so zahraničnou účasťou. Očakávame zahraničných delegátov z Čiech, Poľska, Maďarska a Rakúska,“ podotkla predsedníčka miestneho KST Anna Gáliková s tým, že celkom je prihlásených približne 700 účastníkov. Súčasťou zrazu je podľa jej slov aj 43. ročník stretnutia turistických oddielov mládeže KST, ktoré prebieha v neďalekom Hliníku nad Hronom.

Pripravených je podľa jej slov deväť trás, čo je dokopy približne 160 kilometrov pešej chôdze. Jeden kultúrno-poznávací zájazd do Banskej Štiavnice, 306 kilometrov cyklotrás a splavovanie asi 20-kilometrového úseku Hrona. Program dopĺňa aj množstvo sprievodných podujatí – návšteva pamätnej izby Andreja Kmeťa, exkurzia v miestnom pivovare či streľba z malokalibrových zbraní.

V tomto regióne Štiavnických vrchov už zraz nebol 16 rokov. Zrazovú štafetu sme preberali v Martine a odovzdáme ju do Bratislavy,“ skonštatovala Gáliková. Slávnostné ukončenie zrazu je naplánované na sobotu 7. júla.

Žiar24/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM