Barbara Dallosová Rôzne Správy

Najzvláštnejšie plemená psov v Žiari: Pobehujú nám tu aj takíto exoti

Stretnúť v žiarskych uliciach jorkšíra či vlčiaka nie je nič výnimočné. Máme tu ale aj psíkov, ktorí sú v celom meste jediným exemplárom svojho druhu...

Ilustračný obrázok k článku Najzvláštnejšie plemená psov v Žiari: Pobehujú nám tu aj takíto exoti
Zdroj: TASR

V Žiari nad Hronom sú zaregistrované stovky psov najrôznejších plemien, väčšinu z nich však tvoria kríženci. Po takzvaných orechoch nasledujú v rebríčku popularity známi maznáčikovia – jorkšírske teriéry. Treťou najčastejšou rasou v meste sú nemecké ovčiaky. Nikoho by zrejme v uliciach Žiaru neprekvapili ani čivava, maltézsky psík či zlatý retriever, ktoré sú tiež v prvej desiatke.

V meste sa ale nájdu aj výstrednejšie výbery. V evidencii psov v Žiari nad Hronom sa podľa špecializovaného portálu egov.ziar.sk nachádza aj niekoľko plemien, ktoré majú v meste len jediného zástupcu. Takým je napríklad japan-chin – neprehliadnuteľný drobec s chocholatými ušami i chvostom a typickým výrazom tváre s veľkými očami zasadenými ďaleko od seba.

Zástupcu má v našom meste aj čoraz populárnejší kríženec labradora a pudla. Labradoodle je spoľahlivý strážca, no so srsťou, ktorá pripomína ovečku. V Žiari je podľa evidencie zatiaľ iba jeden.

Medzi väčšie chovateľské kúsky v meste patrí anatolský pastiersky pes. Tento elegantný a rešpekt vzbudzujúci tvor k nám prišiel z Turecka. Je to silný, vytrvalý, no miestami aj trošku ťažkopádny strážca. Medzi masívnejších miláčikov patrí tiež plemeno s exotickým názvom cane corso. Predkovia tohto psa bojovali v arénach, dnes je cane corso, ktorý je v Žiari tiež len jediný, predovšetkým strážcom dvora.

Pozrite, aké podarené môže byť šteniatko spomínaného janap-chin :)

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM