Barbara Dallosová Správy

Nakazený muž zo Žiarskeho okresu: Aktuálne INFO o zdravotnom stave

V banskobystrickej nemoncici leží niekoľko pacientov s koronavírusom, medzi nimi aj muž z našich končín. Hygienici hovoria o ich stave.

Ilustračný obrázok k článku Nakazený muž zo Žiarskeho okresu: Aktuálne INFO o zdravotnom stave
Zdroj: TASR

Okres Žiar nad Hronom zatiaľ hlási jeden potvrdený prípad nového koronavírusu. Muž, ktorý skončil na bankobystrickej infektológii má síce trvalé bydlisko v Revúcej, dlhodobo ale žije v obci pri Žiari nad Hronom.

V bystrickej nemocnici ležala pätica pacientov s potvrdenou nákazou. „Z Banskej Bystrice sú muž a žena. Jeden muž je z Brezna, jeden z okresu Zvolen a jeden z okresu Žiar nad Hronom,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Mária Avdičová, vedúca odboru epidemiológie banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

„Všetko sú to ľudia v strednom veku, len pani je trošku staršia. Majú sa pomerne dobre,“ doplnila Avdičová s tým, že jedného z pacientov už v stredu prepustili do domácej karantény.

„Z piatich pacientov sa muža z okresu Zvolen stav zlepšil natoľko, že mohol byť prepustený do domáceho ošetrenia, ale samozrejme, do karantény,“ potvrdila nám hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM