Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nápaditá expozícia už aj VIRTUÁLNE: Prezrite si jedinečnosti historickej Kremnice

Kultúra dostala stopku, pribúda však stále viac možností, ako si ju vychutnať aspoň online. S novinkou prišla aj Kremnica.

Ilustračný obrázok k článku Nápaditá expozícia už aj VIRTUÁLNE: Prezrite si jedinečnosti historickej Kremnice
Zdroj: Mesto Kremnica

Kultúrne a informačné centrum Kremnica pripravilo virtuálnu prehliadku priestorov Dolnej brány, ktorá je súčasťou mestského opevnenia od konca 14. storočia. Informovalo o tom Kultúrne a informačné centrum Kremnica.

Kremnické rarity

Ešte minulý rok pribudla v týchto priestoroch Expozícia jedinečností Kremnice. Tá návštevníkom dokazuje, že mestečko medzi stredovekými hradbami je plné unikátov.

Expozícia sa nachádza na dvoch poschodiach, pri prehliadke ktorých sa dozvedáme o unikátoch Mincovne, Mestského hradu či podzemnej elektrárne, ale aj o zaujímavostiach, akými sú prvá fabrika na papier, 300 ročná história kremnického medovnikárstva či prvý verejný telefón v Uhorsku. Ten sa prvýkrát objavil práve v Kremnici.

Online verzia

Ako mnoho ďalších inštitúcií, aj pomerne nová expozícia musela pre aktuálne protipandemické opatrenia svoje brány zatvoriť. Mesto sa však vynašlo a sprístupnilo ju aspoň online.

„Rozhodli sme sa preto aspoň takto virtuálne návštevníkov u nás privítať,“ povedala riaditeľka Kultúrneho a informačného centra v Kremnici Zuzana Tileschová.

Návštevníci si tu môžu prezrieť obe poschodia priestorov Dolnej brány, kde sa expozícia nachádza. Prejsť sa priestormi virutálne môžete priamo TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Žiaru a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM