Barbara Dallosová Rôzne Správy

Naplnilo sa to najhoršie: Pre jedno zo žiarskych šteniatok už bolo neskoro...

Dve maličké šteniatka potrebovali mimoriadne súrne nový domov. Jedno z nich svoj boj prehralo. Druhé má ale ešte šancu...

Ilustračný obrázok k článku Naplnilo sa to najhoršie: Pre jedno zo žiarskych šteniatok už bolo neskoro...
Zdroj: OZ Strážni anjeli(Ľubica foto)

Odobratie zo zlých podmienok je pre psíky často vykúpením, pre celkom malé šteniatka ale prostredie útulku predstavuje zdravotné riziko. To bol aj prípad Tary a Duška, šteniatok, ktoré do žiarskeho útulku priviezli z neďalekej osady.

Aby sa psíky nenakazili smrteľným paravírusom, súrne potrebovali vymeniť koterec útulku za nový domov, alebo aspoň dočasnú starostlivosť.

Žiarčania ukázali veľké srdce a príspevok s výzvou zdieľali na Facebooku stovky ľudí. Pre Duška, biele huňaté šteniatko, už ale bolo neskoro.

Ako na sociálnej sieti informovalo OZ Strážni anjeli, ktoré útulok zastrešuje, šteniatko svoj boj o život prehralo. ,,Ranná služba kontaktovala veterinára a testy potvrdili to, čoho sme sa najviac obávali – parvovírus v kombinácii s corona vírusom. Duško už chudáčik žil z posledných síl :'( A tak sme sa rozhodli netrápiť ho. Po konzultácii s veterinárnym lekárom sme ho uspinkali…" píše na Facebooku OZ Strážni anjeli.

Dôležité však je, že fenka Tara je stále zdravá a nemusí to s ňou dopadnúť podobne. Šteniatko pôjde na adopciu odčervené, očkované a čipované. Ak by ste chceli Tare dať nový domov alebo pomôcť dočasnou opaterou, volajte na t.č.: 0948 082 206, 0908 661 737.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM