Správy

Náš najbližší akvapark sa má zväčšovať: Vo Vyhniach plánujú stavbu bazénovej haly

Pre rozšírenie prevádzky sa obec rozhodla pre jej nedostatočnú kapacitu. Stavbu by starosta chcel mať do roka hotovú.

Ilustračný obrázok k článku Náš najbližší akvapark sa má zväčšovať: Vo Vyhniach plánujú stavbu bazénovej haly
Zdroj: Dnes24.sk

S výstavbou novej bazénovej haly, ktorá by zväčšila kapacity akvaparku Vodný raj vo Vyhniach, by sa podľa starostu Vladimíra Bevelaquu mohlo začať už v najbližšom období. O výbere spoločnosti, ktorá by stavbu zabezpečovala a konečnom rozhodnutí, či sa bude stavba realizovať, budú obecní poslanci rozhodovať koncom marca.

Bevelaqua v tejto súvislosti uviedol, že stavbu by mali realizovať prostredníctvom obecnej spoločnosti Stratené kúpele. Tá má aktuálne vybavený úver a novú bazénovú halu by mala od jej zhotoviteľa odkúpiť po skolaudovaní. Stavbu by podľa starostu chceli mať do roka hotovú, jej otvorenie by chceli stihnúť v apríli alebo máji budúceho roka.

Pre rozšírenie prevádzky sa obec rozhodla pre jej nedostatočnú kapacitu. Od otvorenia Vodného raja v súčasnej podobe v roku 2007 sa stal obľúbeným miestom relaxu nielen pre domácich, ale aj návštevníkov zo vzdialenejších regiónov Slovenska. Otvorený je celoročne, jeho vnútorné priestory sú však pre veľký záujem verejnosti nedostatočné. Riešením by preto mala byť nová bazénová hala.

Minulý rok pribudli v areáli kvôli plánovanej výstavbe bazénovej haly letné šatne. Tie majú zlepšiť komfort návštevníkov v čase, keď sa bude v areáli pracovať na novej hale. Na ich vrchnej časti vybudovali drevenú terasu, kde sa nachádzajú bufety s terasami. Podľa Bevelaquu tak chceli znížiť čakacie doby v stravovacích zariadeniach. Vo Vodnom raji obec zamestnáva celoročne 13 ľudí. Počas letnej sezóny však potrebujú na zabezpečenie prevádzky ďalších približne 70 brigádnikov. Záujemcov o pozície ako pokladník, plavčík či obsluha v gastronomickom zariadení, hľadajú už v týchto dňoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM