Barbara Dallosová Rôzne

Náš región ponúka v zime viac než lyžovačku: Romantické sánkovanie, prírodné klziská a ešte viac!

Hoci za našimi oknami ešte vládnu jesenné panorámy, novembrové dni sa pomaly míňajú a zimná sezóna je tu čo nevidieť. za zimnými radovánkami potom netreba cestovať ďaleko. Širokú paletu možností ponúka i náš región.

Ilustračný obrázok k článku Náš región ponúka v zime viac než lyžovačku: Romantické sánkovanie, prírodné klziská a ešte viac!
Zdroj: TASR

Romantické sánkovanie na kopcoch nad mestom, korčuľovanie na zamrznutých jazerách, bežkárske trate či kvalitné služby v lyžiarskych strediskách. To všetko ponúka počas zimy Banská Štiavnica a jej okolie.

Špecialitou je žehling

Romantické a zároveň dobrodružné je v zime korčuľovanie na zamrznutých tajchoch, a to najčastejšie na Veľkej Vodárenskej a Červenej studni. ,,Minulý rok sme mali akciu, ktorú sme nazvali Svetový pohár v žehlingu. Žehling je kombinácia curlingu, ale hrá so starými žehličkami," vysvetlil riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Banská Štiavnica Igor Kuhn.

Na lyže i bežky

Okolie Banskej Štiavnice dobre poznajú aj bežkári. V Štiavnických vrchoch je v teréne vyznačených približne 45 kilometrov bežkárskych trás. V prípade priaznivých snehových podmienok podľa Kuhna upravujú približne desať kilometrov dlhý okruh medzi Červenou studňou a zjazdovkou Salamandra Resort. ,,Podľa toho, aký bude sneh a ako nám vyjdú sily, tak to budeme ťahať až niekde k Richňavským jazerám, takže celková trasa by mohla mať okolo 25 kilometrov," dodal Kuhn.

Lyžovačku ponúka spomínané stredisko Salamandra Resort, alebo komornejšie a menej frekventované strediská ako stredisko SKI Dúbravy v obci Ilija.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM