Barbara Dallosová Basketbal

Naši malí basketbalisti si trúfli na majstra Slovenska: Ako to dopadlo?

Žiarski mladší žiaci vycestovali minulú sobotu k úradujúcim majstrom do Žiliny. Priebeh zápasov bol kolísavý. Podarilo sa chalanom natrieť to žilinským majstrom? Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Naši malí basketbalisti si trúfli na majstra Slovenska: Ako to dopadlo?
Zdroj: TASR

Museli sa oťukať…

Prvý zápas so Žilinou začali naši reprezentanti opatrne a trochu ustráchane. Rýchlo sa ale otriasli a začali plniť pokyny, ktoré si s trénerom dohodli, a to čo najrýchlejšiu hru a čo najmenej chýb v obrane. Prvý polčas prehrali len o tri body, a tak dúfali, že sa im podarí konečne zdolať majstra Slovenska. V tretej štvrtine stačilo menšie poľavenie v obrane a súper natiahol skóre a viedol takmer o 15 bodov. Poslednú štvrtinu síce vyhrali o dva body, ale náskok Žiliny sa už nepodarilo dobehnúť a prehrali 65:51.

Vytrvalí Žiarčania

Do druhého zápasu nastúpili chlapci s odhodlaním vyhrať. Boli dôslední v útoku aj v obrane, a stíhali aj kondične na svojho súpera. Mali veľkú snahu, ale nepodarilo sa im úspešne zakončiť ani z vyložených šancí, čo sa prejavilo na náskoku súpera o 9 bodov po prvej štvrtine. Nevzdávali sa a v posledných minútach zápasu súpera dotiahli len na rozdiel troch bodov.

,,Zápas sme nakoniec prehrali o 7 bodov, po dvoch úspešných košoch nášho súpera. Našou slabou stránkou v oboch zápasoch bolo množstvo nepremenených trestných hodov, ktoré nám mohli pomôcť k víťazstvu v oboch zápasoch,„ vysvetľuje tréner Július Kucej. ,,Za bojovnosť až do konca zápasu si ale zaslúžia pochvalu všetci chlapci,“ dodáva.

V číslach

MBK Victoria Žilina : BK MŠK Žiar nad Hronom 65:51 (27:24)
Body: Kret 15, Golebiowski 11, Kucej 10, Holic 5, Novák 4, Grochal, Babiak, Greguš po 2

MBK Victoria Žilina : BK MŠK Žiar nad Hronom 55:48 (30:26)
Body: Kucej 12, Kret 12, Greguš 7, Novák 6, Grochal 5, Golebiowski 4, Holic 2

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM