Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nátresk v centre Kremnice: Atmosféra mestských osláv na FOTKÁCH

Mestečko medzi hradbami oslavovalo výročie vo veľkom. Fotky hovoria za všetko...

Ilustračný obrázok k článku Nátresk v centre Kremnice: Atmosféra mestských osláv na FOTKÁCH
19
Galéria
Foto: Ivan Čillík / Zdroj: KIC Kremnica

Kremnica oslavovala 690. výročie udelenia mestských privilégií a zároveň založenia mincovne. Celý uplynulý týždeň patril v meste podujatiam venovaným výročiu, pričom oslavy vyvrcholili bohatým sobotným programom.

Dychovka, folklór, návšteva veteránov v rámci veteran rallye Stredom Európy 2018, divadelné predstavenia pre deti, krst knihy "Kremnica a Kremničania – Ako sme tu žili“, koncerty na hlavnom pódiu či lampiónový sprievod ukončený ohňovou šou. Mesto v sobotu ponúklo porciu lákadiel a top podujatím bol historický kráľovský sprievod.

Honosný sprievod plný farieb, kostýmov, stredovekých šľachticov, kráľovskej rodiny, ale aj bežných mešťanov a hrdých Kremničanov sa od Kostola sv. Alžbety presunul mestom až k pódiu na Štrefánikovom námestí, kde si pripomenul odovzdanie privilegiálnej listiny panovníkom a pokračoval do Kostola sv. Kataríny, kam hostí odprevadil na slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva.

,,Oslavy neskromne hodnotím na výbornú, pozitivne ohlasy návštevníkov sú toho jasným dôkazom. Ku skvelej atmosfére prispelo priam gýčové jesenné počasie a zaplnené námestie bolo zadosťučinením pre celý tím organizátorov. Aj touto cestou všetkým veľmi pekne ďakujem," zhodnotila pre Žiar24 riaditeľka Kultúrneho a informačného centra (KIC) Kremnica Zuzana Tileschová.

Prejdite sa Kremnicou žijúcou oslavami na záberoch v našej fotogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM