Barbara Dallosová Kultúra

Návštevnosť kina Hron poriadne stúpla: Ktoré filmy prilákali stovky Žiarčanov?

Začiatkom tohto roka sa kino Hron stalo digitálnym. Žiarčania, ktorí boli zvyknutí za filmovými novinkami cestovať do kín vo väčších mestách, čím ďalej tým viac sadajú aj do toho nášho. Pozrite, na aké filmy boli najviac zvedaví...

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť kina Hron poriadne stúpla: Ktoré filmy prilákali stovky Žiarčanov?
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvé verejné premietanie po digitalizácii zažilo žiarske kino 29.marca tohto roka. Kinosála mestského kultúrneho centra sa odvtedy zapĺňa omnoho viac.

Jún trhol rekord

Žiarčania si na vynovené kino prinášajúce filmové novinky rýchlo zvykli. Od jari začala návštevnosť stúpať niekoľkonásobne. Čísla hovoria za všetko. Minuloročný apríl prilákal do žiarskej kinosály 140 ľudí, tohtoročný až 758. Máj, ktorý minulý rok zaznamenal 447 divákov, sa tento rok popýšil takmer deväťstovkou návštevníkov. Najviac ale svietia letné mesiace. Zatiaľ čo v júni minulého roka prišlo do kina 299 ľudí, tento rok to bolo neuveriteľných 1 154. Júl s návštevnosťou 927 divákov sa tiež nemá za čo hanbiť.

Žiarčania sú na rozprávky

Aspoň tak to vyzerá podľa snímok, na aké sa tento rok vyberali najčastejšie. Hneď prvé dve miesta obsadili animáky. Pokračovanie rozprávky Ako si vycvičiť draka videlo v našom kine 490 ľudí. V tesnom závese je je rozprávka Rio 2, s počtom návštevníkov 348.

Tretie miesto obsadila pocta Pavlovi Demitrovi, film 38, ktorý zožal úspech v celoslovenskom merítku. Ten je zároveň jedinou slovenskou produkciou v zozname top videných filmov s najväčšou návštevnosťou. Medzi filmami, ktoré prilákali do kina najviac Žiarčanov sú tiež akčné trháky, ako Transformers: Zánik, Xmen: Budúca minulosť alebo Godzilla.

Čítajte tiež: Šli by ste do kina, ale neviete si vybrať film? Vyskúšajte žiarske Kino naslepo!

Digitalizáciu tohto kina finančne podporil Audiovizuálny fond v rámci komplexného projektu, realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM