Barbara Dallosová Správy

Návštevnosť žiarskeho kúpaliska v číslach: Po minulom lete sklamanie

Tohtoročnú sezónu má naše plážové kúpalisko definitívne za sebou. Minulé leto nasadilo latku poriadne vysoko. Čísla za tento rok výrazne klesli.

Ilustračný obrázok k článku Návštevnosť žiarskeho kúpaliska v číslach: Po minulom lete sklamanie
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Už aj posledné prázdninové dni sú v nenávratne a kúpaliská môžu bilancovať. Žiarske plážové kúpalisko tento rok privítalo prvých návštevníkov 18. júna a sezónu potiahlo až do konca prázdnin. Pre nepriaznivé počasie bolo ale niekoľko dní i zatvorené.

Ako informoval Peter Jagoš z mestskej eseročky Technické služby, v sezóne 2016 napočítali na žiarskom plážovom kúpalisku celkom celkom 18 867 návštev­níkov. To je oproti minuloročnému rekordnému letu pokles takmer na polovicu. V lete 2015 napočítali prevádzkovatelia žiarskeho kúpaliska za sezónu 32 383 ľudí.

,,Bolo to slabšie leto než minulý rok. Minulý sme mali vyše 30 000 návštev­níkov, leto bolo extrémne na teploty, a teda aj na návštevnosť," skonštatoval Jagoš.

Tieto prázdniny prišlo kúpalisko aj s niekoľkými novinkami. Okrem novej vstupnej brány zaviedlo kúpalisko aj takzvaný náramkový systém a papierové lístočky ako doklad o zaplatení vstupného tak nahradili náramky. Ako predbežne zhodnotil Jagoš, systém sa osvedčil a v budúcnosti sa v ňom pravdepodobne bude pokračovať.

To, že kúpalisko dalo za sezónou definitívne bodku ale neznamená, že si počas chladnejšej časti roka nezaplávame. Štafetu preberá krytá plaváreň. Tá je otvorená už pondelka (5.9.).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM