Barbara Dallosová Krimi

Nečakané? Stádo diviakov na R1 narobilo poriadnu paseku!

Keď sa lesná zver ocitne na ceste, obvykle to nedopadne dobre. Tak tomu bolo aj v tomto prípade. Schytali to nielen plechy BMW-čka...

Ilustračný obrázok k článku Nečakané? Stádo diviakov na R1 narobilo poriadnu paseku!
Zdroj: Dnes24.sk

Celé stádo

Táto dráma sa na R1-ke odohrala v podnelok (17.11). Podľa slov pracovníkov odťahovej služby, ktorá na mieste zasahovala, šlo o celú diviačiu rodinu. ,,Stádo diviakov prebiehalo cez R1 pri Novej Bani. Jedného z nich zachytilo BMW a následne cez neho prešli ešte ďalšie dve autá,„ hovoria odťahovkári. ,,Tento prípad evidujeme len ako škodovú udalosť,“ reagovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Diviak nehľadí na to, kadiaľ si staviame dialnice

Podľa vedúceho kancelárie Obvodnej poľovníckej komory (OPK) v Žiari nad Hronom Miroslava Garaja, môže byť dôvodov, prečo sa diviaci vybrali rovno cez cestu, viac. ,,Zver má tadiaľ prirodzené migračné trasy. Dôvodov, prečo sa takto presúvali, môže byť viac. Či už kvôli potrave alebo z dôvodu presunu na zimovisko," vysvetľuje Garaj.

,,V každom prípade, diviak nehľadí na to kde si my staviame cesty a diaľnice. Pokiaľ boli zvyknutí sa touto trasou presúvať, jednoducho to robia naďalej," dodáva Garaj na záver.

Foto: Odťahová služba Žiar nad Hronom Havariatrans

Nepríjemna nehoda na R1-ke: Tomuto BMW-čku vošli do cesty diviaky
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM