Katarína Reiterová Rôzne

Nedostatok krvi v žiarskej nemocnici: Ľudia prišli pomôcť

Akútny nedostatok krvi v žiarskej nemocnici donútil primára Oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny (OAIM) Ladislava Kukolíka vyzvať darcov aj prostredníctvom sociálnej siete. Dnes ráno prišlo do nemocnice odovzdať túto vzácnu tekutinu 36 darcov.

Ilustračný obrázok k článku Nedostatok krvi v žiarskej nemocnici: Ľudia prišli pomôcť
Zdroj: Webnoviny.sk

“V našej nemocnici je akútny nedostatok krvi. Máme problémy s nákupom z iných nemocníc. Preto prosím, kto môže, príďte darovať krv do našej nemocnice v utorok 6. augusta na transfúzne oddelenie,“ napísal na sociálnu sieť primár OAIM Ladislav Kukolík. Na výzvu primára Kukolíka sme reagovali aj my a ešte minulý týždeň sme uverejnili článok, kde sme ľudí žiadali o pomoc.

Či už na naše výzvy, alebo na konkrétnu žiadosť Transfúzneho oddelenia žiarskej nemocnice, ktoré svojich darcov tiež aktivizovalo, zareagovalo 36 ľudí. Štyroch z nich museli, bohužiaľ, vylúčil, ale spolu sa vyzbieralo 14,4 litra tejto vzácnej tekutiny.

„Všetkým veľmi pekne ďakujem,“ povedal dnes primár Kukolík, ktorý tiež patril k darcom. „Zároveň chcem pripomenúť, že krv je možné v našej nemocnici darovať každý utorok od 6.30 do 9.30 hodiny,“ uzavrel primár OAIM.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM