Barbara Dallosová Krimi Správy

Nehoda pri Žiari: Chodca (22) zrámovalo auto, skončil ťažko zranený

Polícia opisuje rannú nehodu z R1, na ktorú mal ťažkými zraneniami doplatiť mladý chodec. Čítajte, čo sa na mieste dialo.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda pri Žiari: Chodca (22) zrámovalo auto, skončil ťažko zranený
Zdroj: TASR

O zrážke chodca (22), ku ktorej došlo krátko po šiestej ráno (12.11.) na rýchlostnej ceste R1 medzi Žiarom nad Hronom a Žarnovicou, informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako ozrejmila hovorkyňa, vodič (51) Dacie Duster šiel v smere od Žiaru na Žarnovicu, pričom mu mal náhle do cesty z pravej strany vbehnúť chodec a došlo k zrážke.

,,Chodec utrpel pri zrážke zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz do nemocnice. Podľa predbežných zistení by malo ísť o ťažké zranenia. Vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške na zistenie prípadného požitia alkoholu, pričom u neho alkohol v dychu zistený nebol. U chodca bol nariadený na zistenie prítomnosti alkoholu odber krvi a moču, pričom budeme skúmať aj prípadnú prítomnosť iných omamných či psychotropných látok," konkretizovala Kováčiková s tým, že na miesto bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy a presná príčina dopravnej nehody aj miera zavinenia sa ešte vyšetruje.

Podľa polície ide v prípade zrazeného chodca o mladého muža, ktorý už sa niekoľkokrát dopustil priestupku na úseku dopravy. ,,Viackrát sa dopustil aj porušenia povinnosti chodca. Včera tohto muža polícia riešila za nepoužívanie reflexných prvkov, nakoľko sa ako chodec nebezpečne pohyboval po ceste I/65 v katastri Hliníka nad Hronom. V tomto prípade mu bola uložená bloková pokuta," dodáva na záver hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM