Barbara Dallosová Rôzne

Neobyčajná dedinská škola s novinkami: Mieria sem lektori z Austrálie a Mexika

Základná škola v regióne má hneď niekoľko zvláštností. Spolupracuje s obecnou školou v Nórsku a vyučuje predmety, aké inde nenájdete. Na jeseň chystá ďalšie novinky.

Ilustračný obrázok k článku Neobyčajná dedinská škola s novinkami: Mieria sem lektori z Austrálie a Mexika
Zdroj: TASR

Zvýšený počet vyučovacích hodín anglického jazyka, nových zahraničných lektorov ale aj aktívne udržiavanie partnerských vzťahov prinesie nový školský rok v Základnej škole s materskou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach (okres Banská Štiavnica).

Spolupráca s nórskou školou

Škola, známa výučbou sokoliarstva, plánuje už o niekoľko dní otvorenie Prírodného náučného parku Aves, ktorý nebude slúžiť len miestnym školákom ale aj ostatným záujemcom.

,,Otvorenie je naplánované na 13. septembra. Mali by prísť aj naši školskí partneri. Podpíšeme dohodu o spolupráci so školou v nórskej obci Vardo. Je to naša partnerská škola, naši žiaci tam už boli, teraz prídu oni sem," priblížil riaditeľ Pavel Michal.

Lektori z Austrálie a Mexika

V novom školskom roku čaká miestnych školákov aj zvýšený počet hodín anglického jazyka. ,,Chceme, aby okrem sokoliarstva bol ďalším pilierom našej školy anglický jazyk," vysvetlil riaditeľ. Svoje znalosti z cudzieho jazyka si budú školáci aktívne precvičovať so zahraničnými lektormi.

,,Máme nového lektora, ktorý pochádza z Austrálie. Prišiel sem preto, že sa chce zdokonaliť v sokoliarstve. My ho učíme sokoliarstvo, on naše deti učí po anglicky," priblížil Michal. V polovici októbra by mal na škole pribudnúť ďalší lektor anglického jazyka, učiteľ a sokoliar z Mexika. V budúcnosti preto uvažujú aj nad zavedením krúžku španielskeho jazyka.

V školskom roku 2016/2017 bude mať škola viac ako 140 žiakov. Kapacita je tak podľa slov riaditeľa využitá maximálne. Väčšina, viac ako 80 detí, dochádza do Štiavnických Baní z okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM