Barbara Dallosová Kultúra

Neobyčajný koncert na kremnickom hrade: Mozarta budú hrať na historických nástrojoch!

Už túto nedeľu v útrobách kremnického hradu ožijú hudobní velikáni. Atmosféru umocní originálne prevedenie ich skladieb. Špeciálne budú totiž aj nástroje, na ktorých budú hrať traja skvelí inštrumentalisti...

Ilustračný obrázok k článku Neobyčajný koncert na kremnickom hrade: Mozarta budú hrať na historických nástrojoch!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Skvelí hudobníci, zvláštne nástroje…

Národná banka Slovenska – Múzeum mincí a medailí v Kremnici pri príležitosti Dní európskeho kultúrneho dedičstva pozýva na unikátny koncert Lotz trio. Kostol sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici sa túto nedeľu rozozvučí pod taktovkou trojice hudobníkov, Róberta Šebestu, Ronalda Šebestu a Sylvestra Perschlera, tvoriacich Lotz trio. Tí sa predstavia hrou na jedinečných historických hudobných nástrojoch.

Akoby skutočný Mozart

Lotz trio predstaví diela W.A.Mozarta a Juraja Družeckého. K autentickosti prevedia prispeje zvuk historických basetových rohov. Ten sa totiž maximálne približuje k zvukovej podobe diel z Mozartových čias.

Koncert venuje múzeum svojim návštevníkom, priaznivcom a milovníkom hudby ako prejav pozornosti a upútania na dôraz významu kultúrneho dedičstva. Návštevníci si ho teda môžu užiť zadarmo. Priestory Kostola sv. Kataríny sa rozoznejú v nedeľu o šiestej večer.

Foto: ilustračné

Unikátny koncert Lotz trio na kremnickom hrade: Atmosféru vytvoria aj historické
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM