Martin Károly Kremnica

Nepodarená oprava cesty: Značka upozorňujúca na tankodrom sa zmenila na poriadnu vulgaritu!

Z tankodromu tankodrom, alebo výmole a jamy. Takto asi dopadla slávna rekonštrukcia úseku pred starou školou v Kremnici. Cestári ju po oprave opäť označili značkou, ktorá upozorňuje na to, že úsek je rozbitý. Jeden z okoloidúcich však na značke nechal nepekný odkaz.

Ilustračný obrázok k článku Nepodarená oprava cesty: Značka upozorňujúca na tankodrom sa zmenila na poriadnu vulgaritu!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Pozná ho každý vodič

Dláždený úsek cesty na Ulici Pavla Križku pred základnou školou pozná každý vodič, ktorý prechádza mestom smerom na Skalku či Krahule, alebo vezie svoje dieťa do školy. Je to frekventovaná cesta. O jej neskutočnej oprave v jeseni sme už písali. Vtedy sa VÚC-ka, ktorej cesta patrí, vyhovárala na mesto, to sa zase odvolalo na Veoliu. Tá zas na Stredoslovenskú vodárenskú spoločnosť, ktorá zas čaká na správny operačný program z Európskej únie.

V skratke ide o to, že cesta nemá pevné podložie. A všetci čakajú kedy sa v tomto úseku postaví nová kanalizácia. Celý článok, zo začiatku októbra, kedy sa cestári rozhodli, že cestu opravia provizórne za tisícku, si prečítajte TU: Rekonštrukcia cesty v centre mesta? Z tankodromu vznikol tankodrom!

Chuligáni či frustrovaní poplatníci?!

Reakcia na nepodarenú rekonštrukciu nedala na seba dlho čakať. Niekto na značku pred týmto úsekom dokreslil mužské prirodzenie.„Mys­lím si, že ten obrázok žiaľ hovori sam za seba… Vystihuje presne to, čo si ľudia myslia o riešení respektíve neriešení tejto situácie. Aj keby to urobili len nejaké decká, presne vystihujú to, ako sa mesto postavilo k tomuto problému,“ reaguje náš čitateľ Peter z Kremnice a dodáva: „Viem, že konkrétny úsek spadá pod BBSK, ale je v našom meste a kým mesto nebude apelovať na župu, tak sa nič nestane,“ dodáva.

Ďalší čitateľ Ján, to vidí takto: „Deti sú kreatívne a cestou do školy ich napadla asi myšlienka upozorniť turistov, čo ich čaká po ceste na Skalku.“ Na novej značke sa pobavil aj Štefan z Kremnice. „Osobne ma to nepohoršuje hehe. Veď iný symbol ako toto si robota cestárov nezaslúži…,“ dodáva.

Faktom je že úsekom sa dá momentálne prejsť len veľmi, veľmi pomaly. Slúži tak vlastne aj ako prirodzený spomaľovač.

Čo na to policajti?

Krajská policajná hovorkyňa konzultovala tento prípad dokonca s prokuratúrou. Museli by podľa nej prešetriť, či ide o trvalé poškodenie majetku alebo len dočasné „Momentálne to vnímame ako priestupok proti majetku,“ hovorí Petra Vašková a dodáva, že k tomu prináleží aj príslušná sankcia. Isté ale je, že „vtipálka“ už nikto nechytí.

Skúsení vodiči, ktorí týmto úsekom prechádzajú, ako sme už spomenuli veľmi, veľmi pomaly, aj bez upozornenia na značke, majú teraz dve možnosti. Buď sa zasmejú, alebo ešte viac nahnevajú.

Aha, čo Kremičania dokreslili na značku
4
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM