Barbara Dallosová Kultúra

Nepreflákajte marec doma: 10 akcií, ktoré sa v Žiari a okolí oplatí zažiť

Zima sa pomaly láme s jarou a aj marec prinesie do našich končín niekoľko akcií, kvôli ktorým sa oplatí opustiť pohodlie gauča.

Ilustračný obrázok k článku Nepreflákajte marec doma: 10 akcií, ktoré sa v Žiari a okolí oplatí zažiť
Foto: Rastislav Búgel

XXVI. Pohár primátora mesta

4. marca od 10:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom Tanečno-športový klub Stella a Mestské kultúrne centrum pozývajú na celoslovenskú tanečnú súťaž XXVI. Pohár primátora mesta Žiar nad Hronom v sobotu od 10.00 do 19.00 h v Hlavnej sále MsKC. Vstupné je 5 Eur.

Slovenský pohár v behu na lyžiach

4 – 5. marca, Skalka pri Kremnici
Mestský klub lyžiarov Kremnica pozýva na preteky Slovenského pohára v behu na lyžiach – v šprinte. V sobotu i v nedeľu sa na Skalke štartuje o desiatej dopoludnia.

Close Harmony Friends

8. marca o 19:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Vokálny koncert legendárnej a historicky prvej slovenskej a cappella formácie CLOSE HARMONY FRIENDS, už viac ako 26 rokov brázdiacej javiská celej Európy, oboch pobreží Austrálie, Južnej a Severnej Ameriky a Japonska podlhšom čase na koncerte v Žiari nad Hronom.

Expedičná kamera

9. marca o 17:00 hod., Kino Akademik, Banská Štiavnica
Filmový festival Expedičná kamera je celovečerné premietanie filmov o dobrodružstve, divokej prírode, poznávaní nového, o extrémných zážitkoch a športoch.

Virvar

11. marca o 19:00 hod., U Shakespeara, Žiar nad Hronom
Koncert mladej talentovanej hudobnej skupiny z Kremnice v rámci malej scény MsKC. Vstup na koncert je zdarma.

Rozprávkový divadelný muzikál Pat a Mat

12. marec o 16:00 hod., Kino Akropola, Kremnica
Tip pre rodiny s deťmi. Rozprávkové divadelné predstavenie sľubuje naživo známe rozprávkové postavičky z večerníčkov, ako sú Pat a Mat, Maťko a Kubko, Slimák Maťo a škriatok Klinček, Traja chrobáci a ďalší. O dabing legendárnych postavičiek sa postarali známi slovenskí herci.

Divadlo Štúdio tanca

13. marec o 18:00 hod., Kino Akropola, Kremnica
Ženské trio sa trefne vyjadruje k súčasným pálčivým spoločenským otázkam. Jadro vzniklo ako umelecká reakcia na potláčanie slobody a politické zásahy do činnosti Divadla Štúdio tanca. Predstavenie odkrýva pohľad na to, ako sa dá poňať sila a moc v rukách človeka a aké dôsledky môže mať na osudy obyčajných ľudí.

Kaiser & Lábus: Nejlepší scénky

17. marca o 19:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Známa dvojica hercov a zabávačov Oldřich Kaiser a Jiří Lábus svoje tvorivé jubileum slávia tak, ako sa patrí – na javisku a v plnej sile. Vychutnajte si kultové scénky a nesmrteľné dialógy obohatené improvizáciou a charizmou.

Deň hvezdární a planetárií

19. marca od 14:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Deň hvezdární a planetárií aj v Žiari nad Hronom. Krajská hvezdáreň pozýva na deň otvorených dverí plný poučenia i zábavy pre celú rodinu.

KINOTiP: Únos

v niekoľkých termínoch (5., 6., 10., 12., 16., 21.3.), Kino Hron, Žiar nad Hronom
Dlho očakávaný slovenský film režisérky Mariany Čengel Solčanskej o pohnutých časoch v prvých rokoch mladej Slovenskej republiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM